Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΑΟΥΣΑ
Κατάληψη για δημόσια και δωρεάν υγεία

Αγωνιστική πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου

Με μαχητική και μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του καταστήματος του ΙΚΑ, χτες το πρωί, οι εργαζόμενοι της Νάουσας απαίτησαν δημόσια και δωρεάν υγεία και ασφάλιση για όλους, αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, και επάνδρωση των υπηρεσιών με το απαιτούμενο προσωπικό. Το επόμενο διάστημα αναμένεται κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.

Η χτεσινή αγωνιστική κινητοποίηση οργανώθηκε με πρωτοβουλία της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Νάουσας. Στη διάρκειά της, καταδικάστηκε η πολιτική διάλυσης της δημόσιας και δωρεάν υγείας που ακολουθεί η κυβέρνηση και στην περιοχή εμφανίζεται μέσα από τη διαρκή υποβάθμιση των υπηρεσιών του ΙΚΑ. Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλουν οι ασφαλισμένοι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού, υφίστανται μόνιμα ταλαιπωρία. Ενδεικτικό είναι πως για 16.000 ασφαλισμένους υπάρχει ένας ορθοπεδικός και μόνο 3 παθολόγοι.

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Νάουσας απαιτούν καθολική δημόσια κοινωνική ασφάλιση, δημόσια αναβαθμισμένη δωρεάν υγεία για όλο το λαό, κατάργηση κάθε μορφής μεγάλης επιχειρηματικής δραστηριότητας στην υγεία, ανάπτυξη και αναβάθμιση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας - πρόληψης, εξοπλισμό της υγειονομικής μονάδας του ΙΚΑ με σύγχρονο τεχνολογικό εξοπλισμό, κάλυψη των αναγκών σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων με μόνιμες θέσεις εργασίας.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Χ. Τρεμπελής, κάλεσε τους συγκεντρωμένους σε ετοιμότητα, ενόψει και των αλλαγών στην κοινωνική ασφάλιση. Και προανήγγειλε ένταση των κινητοποιήσεων το επόμενο διάστημα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς της πόλης για τη διεκδίκηση αναβάθμισης της δημόσιας και δωρεάν υγείας, πρόνοιας και κοινωνικής ασφάλισης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ