Τετάρτη 21 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Πενθήμερη απεργία των γιατρών του ΙΚΑ

Μόνο μέσα από τη συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική υγείας της κυβέρνησης και τη συμμαχία με τους με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους μπορεί να βρεθεί λύση, τονίζει η Πανεπιστημονική Δημοκρατική Κίνηση Γιατρών ΙΚΑ

Νέες κινητοποιήσεις ξεκινούν οι γιατροί του ΙΚΑ από την ερχόμενη βδομάδα. Χτες οι γιατροί ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά πραγματοποίησαν στάση εργασίας (10.00 π.μ. - 4.00 μ.μ.) και γενική συνέλευση προκειμένου να προετοιμάσουν τη συμμετοχή τους στην πενθήμερη απεργία (27 Νοέμβρη - 3 Δεκέμβρη 2001) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ).

Η ηγεσία του Συλλόγου Υγειονομικού Προσωπικού ΙΚΑ Αθήνας - Πειραιά (ΣΕΥΠΙΚΑ) κάλεσε τους γιατρούς σε νέους αγώνες με βάση το διεκδικητικό πλαίσιο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ, η οποία μπορεί να διακηρύσσει ότι στόχος είναι η αναβάθμιση, αλλά στην πράξη περιορίζει τα αιτήματα, κυρίως στη διεκδίκηση επιδομάτων.

Το διεκδικητικό πλαίσιο προβλέπει την εργασιακή, ασφαλιστική τακτοποίηση των 5.500 συμβασιούχων, την επαναχορήγηση του επιδόματος βιβλιοθήκης, το επίδομα των 60.000 που χορηγήθηκε στους εργαζόμενους του ΙΚΑ, ιατρικό βαθμολόγιο - μισθολόγιο.

Αγωνιστική πρόταση για τη διεύρυνση του αγώνα και των αιτημάτων έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας κατέθεσε χτες η Μαριάνθη Αλειφεροπούλου, εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών ΙΚΑ.

«Η εμπειρία από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του καλοκαιριού πρέπει να αξιοποιηθεί, ώστε στις νέες κινητοποιήσεις να πάμε αγωνιστικά και όχι συμβιβαστικά με τα υπουργεία, με ενότητα, με αιτήματα που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες», τόνισε η Μ. Αλειφεροπούλου. Οι ηγεσίες της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ και του ΣΕΥΠΙΚΑ, επισήμανε, διάλεξαν το δρόμο του ψευτοδιαλόγου με την κυβέρνηση το καλοκαίρι και, τώρα, μπροστά στην ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στο δημόσιο σύστημα υγείας, με τους μάνατζερ, τη σταδιακή ιδιωτικοποίηση των νοσοκομείων, την επίθεση στο ΙΚΑ, αντί να βαθύνουν, υποβάθμισαν τα αιτήματα του κλάδου.

«Μόνο μέσα από τη συνολική αντιπαράθεση με την πολιτική υγείας της κυβέρνησης, μέσα από τις συμμαχίες με τους ασφαλισμένους, τους συνταξιούχους, τους εργαζομένους, τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα που θα πιέσουν τις ηγεσίες των οργάνων μας, μπορούν να βρεθούν λύσεις και στα ειδικά αιτήματά μας για μονιμοποίηση των συμβασιούχων, αυξήσεις στους μισθούς», υπογράμμισε και κάλεσε τους γιατρούς να αγωνιστούν για Δημόσιο Σύστημα Υγείας και Ασφάλισης και Ενιαία Δημόσια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με την πλήρη αξιοποίηση του ΙΚΑ και τη δημιουργία Κέντρων Υγείας (ΚΥ).

Στη Βόρεια Ελλάδα

Την απόφαση για συμμετοχή στην πενθήμερη απεργία της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ πήραν οι γιατροί της Βόρειας Ελλάδας στη γενική συνέλευσή τους που έγινε χτες στη Θεσσαλονίκη.

Οι γιατροί απαιτούν την ένταξη στο μισθολόγιο και πλήρη ασφαλιστική κάλυψη όλων των γιατρών, ανάδειξη του ρόλου τους στις μονάδες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας και ζητούν να μπει τέρμα στην υποβάθμιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δυο νέες πενθήμερες απεργίες (2002-02-09 00:00:00.0)
Απεργία και πανελλαδική συγκέντρωση (2001-11-23 00:00:00.0)
Νέος κύκλος κινητοποιήσεων (2001-11-16 00:00:00.0)
«Διάλογος» με τον πιστόλι στον κρόταφο (2001-07-24 00:00:00.0)
Κυβερνητικός αυταρχισμός με καρμπόν (2001-07-20 00:00:00.0)
Συνέχεια και κλιμάκωση (2001-06-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ