Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ ΙΚΑ
Δυο νέες πενθήμερες απεργίες

Μέχρι την ερχόμενη Τρίτη συνεχίζουν την απεργία τους οι γιατροί του ΙΚΑ, ενώ χτες η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας τους (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) οριστικοποίησε τις ημερομηνίες δυο ακόμα πενθήμερων απεργιών, σύμφωνα με παλιότερη απόφαση: Οι νέες απεργίες θα γίνουν στις 19-26 του Φλεβάρη και στις 5-12 του Μάρτη.

Τη συναίνεση και το συμβιβασμό επέλεξε η πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Αθήνας - Πειραιά των γιατρών του ΙΚΑ στην προχτεσινή του συνεδρίαση ενόψει της χτεσινής Ολομέλειας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ. Οι παρατάξεις που στηρίζονται από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υποβάθμισαν την κινητοποίηση του κλάδου, επικεντρώνοντας μόνο στο ζήτημα της απεργίας και στους συναινετικούς διαλόγους με τις διοικήσεις των υπουργείων, χωρίς να επιλέξουν άλλες μορφές πάλης (ενημέρωση των ασφαλισμένων, συγκεντρώσεις στα υποκαταστήματα κ.ά.) όπως είχε προτείνει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών ΙΚΑ.

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση και στο προχτεσινό ΔΣ κατέθεσε τη συνολική πρότασή της για τη διεύρυνση των αιτημάτων, με αναφορά στο Ενιαίο δημόσιο σύστημα Υγείας και ασφάλισης, στη δημιουργία Κέντρων Υγείας, την ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με απορρόφηση όλων των γιατρών, με πλήρη και αποκλειστική απασχόληση. Επίσης, στην ανάπτυξη συνεργασιών και συμμαχιών με τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους και ευρύτερα με το λαϊκό κίνημα και στην ποικιλομορφία των μορφών πάλης με συγκεντρώσεις, πορείες, αποκλεισμούς δρόμων κλπ.

Η πρόταση αυτή όχι μόνο δεν υιοθετήθηκε αλλά με αήθη τρόπο τα μέλη του ΔΣ επιτέθηκαν στην εκπρόσωπο της Πανεπιστημονικής Μ. Αλειφεροπούλου, η οποία σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από το ΔΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ