Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ξανά στο δρόμο χτες για τα απογευματινά

«Δε θα μείνουμε αδρανείς στη μετατροπή των νοσοκομείων σε επιχειρήσεις και την Υγεία του λαού από κοινωνικό αγαθό σε εμπόρευμα!». Το μήνυμα αυτό, την απόφασή τους να αντισταθούν στη λειτουργία των απογευματινών ιδιωτικών ιατρείων στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα», έστειλαν εργαζόμενοι, νεολαίοι, συνταξιούχοι, μαζικοί φορείς των βορειοδυτικών προαστίων που, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα Φορέων Βορειοδυτικών Προαστίων Αθήνας, πραγματοποίησαν χτες συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Σημηριώτη στη Ν. Ιωνία και πορεία στο νοσοκομείο.

«Το πρόβλημα της Υγείας, της Κοινωνικής Ασφάλισης, δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους στην Υγεία, αφορά το σύνολο του λαού. Το μέλλον των νεότερων γενιών», επισήμανε μιλώντας στη συγκέντρωση ο Π. Τσουκαλάς, δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας και επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Προοδευτική Ιωνία», ενώ αναφερόμενος στα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση στην Υγεία τόνισε: «Πρόκειται για ένα σύνολο μέτρων που προωθείται και διαμορφώνει όρους με τους οποίους η πρόσβαση στην Υγεία δε θα είναι εύκολη για μεγάλο μέρος του λαού». Στη συγκέντρωση μίλησαν επίσης ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων του «Αγία Ολγα» Γ. Λαζαρίδης και ο Χ. Χουρδάκης, μέλος του σωματείου, οι οποίοι μετέφεραν την απόφαση των εργαζομένων του νοσοκομείου να μη συμμετέχουν στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία και κάλεσαν τους κατοίκους να αγωνιστούν στο πλευρό τους.

Στη συνέχεια, οι κάτοικοι και φορείς κρατώντας πλακάτ «Οχι στα απογευματινά ιδιωτικά ιατρεία, η Υγεία δεν είναι εμπόρευμα», «Σύνταξη ανθρώπινη, δημόσια Υγεία, να φύγει το κεφάλαιο από τα νοσοκομεία» και φωνάζοντας συνθήματα «Η υγεία δεν είναι κονσέρβα να πουλιέται, δικαίωμά μας είναι, με αγώνες κατακτιέται», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση δεν είναι για παζάρια και για διάλυση» διέσχισαν τους δρόμους της Ν. Ιωνίας προς το νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο η Επιτροπή Αγώνα και οι εκπρόσωποι του σωματείου των εργαζομένων συναντήθηκαν με τη διοικήτρια, Σ. Χρυσάφη, που από την πλευρά της υπεραμύνθηκε των απογευματινών ιατρείων. Οι κάτοικοι δήλωσαν την απόφασή τους να συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα τους για να μην περάσουν τα καταστροφικά σχέδια της κυβέρνησης, για να εμποδίσουν τη λειτουργία των ιδιωτικών ιατρείων στο νοσοκομείο και ανανέωσαν το ραντεβού τους στους νέους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ