Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Καθολική η συμμετοχή στην απεργία

Κοινή για όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ θα είναι η επόμενη απεργιακή κινητοποίηση, όπως αποφασίστηκε χτες σε σύσκεψη εκπροσώπων των Ενώσεων

Από τη συγκέντρωση στον «Ακάδημο»

Eurokinissi

Από τη συγκέντρωση στον «Ακάδημο»
Με καθολική συμμετοχή των δημοσιογράφων έγινε προχτές η πανελλαδική απεργία που είχε κηρύξει η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθήνας (ΕΣΗΕΑ) και επεξέτεινε πανελλαδικά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Χτες έγινε στα γραφεία της ΕΣΗΕΑ η προγραμματισμένη σύσκεψη των Ενώσεων όλων των εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ. Συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΕΣΗΕΑ, της ΠΟΕΣΥ, της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ), της Πανελλαδικής Ενωσης Λιθογράφων, της Ενωσης Προσωπικού Πρακτορείων Τύπου, της ΠΟΣΠΕΡΤ και της Ενωσης Τεχνικών Ραδιοφωνίας (ΕΤΕΡ). Στη σύσκεψη αυτή, στην οποία - όπως και σε όλες τις προηγούμενες - δε συμμετείχε η Ενωση Τεχνικών Ημερήσιου Περιοδικού Τύπου (ΕΤΗΠΤΑ), επαναβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά η συναπόφαση για κοινούς αγώνες και κοινό διεκδικητικό πλαίσιο και συζητήθηκαν λεπτομέρειες για το συντονισμό των κοινών κινητοποιήσεων. Συμφωνήθηκε, τέλος, την ερχόμενη Τετάρτη σε νέα συνάντηση να καθοριστεί η ημέρα της πρώτης κοινής απεργιακής κινητοποίησης.

Σήμερα γίνεται η συνάντηση των προέδρων των δημοσιογραφικών ενώσεων όλης της χώρας που έχει συγκαλέσει η ΠΟΕΣΥ.

Οι δημοσιογράφοι πήραν μέρος στην προχτεσινή απεργία με αιτήματα την εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, τη διεκδίκηση νέων συμβάσεων που να εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες εργασίας και αξιοπρεπείς αμοιβές. Επίσης, για να σταματήσουν οι απολύσεις και για να μπει φραγμός στην ασυδοσία των ιδιοκτητών των ΜΜΕ, που υποθάλπεται από την κυβερνητική πολιτική στη βάση των διαπλεκομένων συμφερόντων και, βεβαίως, να εφαρμοστούν συγκεκριμένοι κανόνες δεοντολογίας που να εξασφαλίζουν αντικειμενική ενημέρωση.

Ολοι οι ραδιοφωνικοί και τηλεοπτικοί σταθμοί και τα πρακτορεία ειδήσεων δε μετέδωσαν δελτία ειδήσεων και ειδησεογραφικές εκπομπές και χτες δεν κυκλοφόρησε καμία ημερήσια εφημερίδα. Την ημέρα της απεργίας έγινε μεγάλη συγκέντρωση δημοσιογράφων σε κεντρικό θέατρο της Αθήνας, όπου μίλησαν ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Αρ. Μανωλάκος και χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Δ. Γκλαβάς, η γγ της Ενωσης Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) Σ. Μινασίδου και ο πρόεδρος της Ενωσης Φωτορεπόρτερ Ζ. Αγγελόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ