Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«INTEAL STANDARNT»
Κάμερες παντού

Καταγγέλλει τις μεθοδεύσεις της διεύθυνσης η παράταξη Δημοκρατική Ενότητα

Εξι κάμερες στο χώρο παραγωγής και στην είσοδο του εργοστασίου εγκατέστησε η διεύθυνση της βιομηχανίας ειδών υγιεινής «INTEAL STANDARNT», στη Ριτσώνα Εύβοιας και προσπάθησε να τις βάλει σε λειτουργία. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν 3ωρη στάση εργασίας και γενική συνέλευση, απαιτώντας να κατέβουν οι κάμερες, αλλιώς θα υπάρξει συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Οπως δήλωσε στο «Ρ» ο Κώστας Πάλλης, μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων και του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας, «πρόθεση της πολυεθνικής είναι η εντατικοποίηση της εργασίας για να αυξήσει περισσότερο τα κέρδη της, ο ατομικός έλεγχος κάθε εργαζόμενου και φυσικά η άσκηση τρομοκρατικής και ψυχολογικής πίεσης, για την αύξηση της παραγωγικότητας του καθενός. Είναι συνέπεια της γενικότερης αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που ανάβει το "πράσινο φως" στους βιομήχανους για την επίθεση στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις, όπως και στις δημοκρατικές, συνδικαλιστικές και λαϊκές ελευθερίες».

Σε ανακοίνωση του συνδυασμού της Δημοκρατικής Ενότητας (ΔΕ)καταγγέλλονται οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της εταιρίας και εγκαλείται η πλειοψηφία του σωματείου (ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ) που συναινεί σε τέτοιους σχεδιασμούς, όπως έκανε με την υπογραφή 2ετούς ΣΣΕ ή σιωπώντας στην εφαρμογή ελαστικών μορφών εργασίας, τα δελτία παροχών, τις εργολαβίες κ.ά.

Η ΔΕ καλεί την πλειοψηφία του σωματείου να συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση με θέματα την καταγγελία της 2ετούς συμφωνίας (λήγει το Δεκέμβρη 2002) και να διεκδικηθούν 4% συμπληρωματική αύξηση στα καταβαλλόμενα, 12.000 κατώτατο βασικό ημερομίσθιο, 300.000 κατώτερο μισθό, αύξηση στα πριμ παραγωγής κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ