Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ
Ενα χρόνο απλήρωτοι!

Καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, διεκδικούν τη μονιμοποίησή τους

Οι εργαζόμενοι έξω από το γυμναστήριο
Οι εργαζόμενοι έξω από το γυμναστήριο
Απλήρωτοι εδώ κι ένα χρόνο βρίσκονται οι 30 εργαζόμενοι στο Δημοτικό Γυμναστήριο Χαλανδρίου, οι οποίοι χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το γυμναστήριο. Απέναντί τους βρέθηκαν και δεκάδες αστυνομικοί, πολύ περισσότεροι από αυτούς. Οι εργαζόμενοι απαιτούν τα δεδουλευμένα τους, αλλά και τη μονιμοποίησή τους, καθώς καλύπτουν - επίσημα και αναγνωρισμένα - πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Οι 30 εργαζόμενοι δούλευαν αρχικά με Δελτίο Παροχής Υπηρεσιών, από το 1995 και για τέσσερα χρόνια, παρόλο που τους είχαν υποσχεθεί ότι θα υπέγραφαν σύμβαση μέσα σε τρεις μήνες από την πρόσληψή τους. Μάλιστα, το ΙΚΑ Χαλανδρίου αναγνώρισε ως εξαρτημένη τη σχέση εργασίας τους, επιβάλλοντας και πρόστιμο στο Δημοτικό Γυμναστήριο. Τότε, εποπτεύουσα αρχή του γυμναστηρίου ήταν η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού. Από το 2001 είναι ο Δήμος Χαλανδρίου.

Το Νοέμβρη του 2000, οι εργαζόμενοι κατέθεσαν αίτηση για την υπαγωγή τους στο νόμο 2839 και τη μονιμοποίησή τους, με το αιτιολογικό ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Η αίτησή τους επιστρέφεται. Από τον Ιούνη του 2001, ο Δήμος σταματάει να τους πληρώνει και να αγοράζει τα ένσημά τους! Οι εργαζόμενοι παραμένουν στις θέσεις τους και κάνουν νέα αίτηση, ενώ έχουν εξασφαλίσει τη θετική γνωμοδότηση του Γ` Υπηρεσιακού Συμβουλίου Εργαζομένων ΟΤΑ της Περιφέρειας Αττικής, που αναγνώρισε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ανάλογη γνωμοδότηση έχουν και από το ΔΣ του Δημοτικού Γυμναστηρίου.

Ωστόσο, τον περασμένο Δεκέμβρη, τόσο η δημοτική αρχή, όσο και η διοίκηση του Γυμναστηρίου, απαίτησαν από τους εργαζόμενους να καταθέσουν νέα αίτηση πρόσληψης για να υπογράψουν συμβάσεις έργου διάρκειας μόλις ενός έτους, οι οποίες ανέφεραν ότι δεν καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες!!! Κι αυτό, παρόλο που υπάρχει ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού εξέφρασε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ Γ. Συμβουλίου για τις πάγιες ανάγκες που καλύπτουν.

Τη συμπαράστασή του στους εργαζόμενους Σταυρόπουλος και οι σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «Δύναμη - Ενότητα» Χαλανδρίου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Απορρίφθηκε η προσφυγή ενάντια στο Φεστιβάλ (2004-09-07 00:00:00.0)
Συγκέντρωση στο γυμναστήριο Χαλανδρίου (2002-03-13 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ