Σάββατο 9 Φλεβάρη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΤΕΟ
Το παλεύουν παρά την κοροϊδία

Εκδήλωση αλληλεγγύης χτες το βράδυ από το ΠΑΜΕ

Παράλληλα με την κατάληψη, συνεχίζεται και η απεργία πείνας
Παράλληλα με την κατάληψη, συνεχίζεται και η απεργία πείνας
Νέες 24ωρες απεργίες αρχίζουν από σήμερα οι συμβασιούχοι στο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας ζητώντας την καταβολή των ρεπό. Χτες το βράδυ στο χώρο που γίνεται η κατάληψη - στα γραφεία της εταιρίας - την αλληλεγγύη τους στους απεργούς εξέφρασαν συνδικαλιστές του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με μια καλλιτεχνική εκδήλωση που οργανώθηκε από το ΠΑΜΕ ακριβώς γι' αυτό. Οπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο «Ρ» ο Γ. Σταυρόπουλος, «θέλουμε να τονώσουμε το ηθικό των εργαζομένων αλλά και να βοηθήσουμε, να λειτουργήσει η κίνηση αυτή, όχι μόνο σαν έκφραση συμπαράστασης, αλλά και σαν κάλεσμα αλληλεγγύης, ώστε και άλλα κομμάτια της εργατικής τάξης να συμπαρασταθούν στον αγώνα των συμβασιούχων του ΤΕΟ. Να τονίσουμε ότι οι εργαζόμενοι έχουν "χίλια δίκια" γι' αυτό καλούμε την κυβέρνηση να λύσει το ζήτημα άμεσα, μία και καλή». Τη συμπαράστασή του στους απεργούς εξέφρασε και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας Μ. Γεωργούτης, ενώ έπαιξε για τους απεργούς το νεανικό συγκρότημα του ΠΑΜΕ.

Στο μεταξύ, ακόμα μία εργαζόμενη προστέθηκε στους 5 απεργούς πείνας, μετά την «πολλοστή» άκαρπη συνάντηση την Τετάρτη το βράδυ με το Γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών. Οι συμβασιούχοι επανέλαβαν στον εκπρόσωπο του υπουργείου, την απαίτησή τους για άμεση λύση του θέματος, με ρύθμιση στη Βουλή. Ομως η κυβέρνηση όπως φαίνεται, συνεχίζει να «παίζει» με τα νεύρα και τις αντοχές των - για 4η βδομάδα - απεργών που παραμένουν «κλεισμένοι» στο κτίριο του Ταμείου.

Παράλληλα, συνεχίζεται η με πολλούς τρόπους έμπρακτη συμπαράσταση των σωματείων των εργαζομένων, προς τους αγωνιζόμενους του ΤΕΟ. Η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου απαιτεί να προχωρήσει άμεσα η Κυβέρνηση σε νομοθετική ρύθμιση για να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων για πλήρη-μόνιμη και σταθερή εργασία. Επίσης αποφάσισε την οικονομική στήριξη του απεργιακού ταμείου των συμβασιούχων.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες ανακοινώσεις αλληλεγγύης (2018-09-08 00:00:00.0)
Εμπαίζονται ασύστολα (2002-02-06 00:00:00.0)
Εξωθούνται στα άκρα (2002-01-18 00:00:00.0)
Στο στόχαστρο ιδιωτικών συμφερόντων (1999-07-09 00:00:00.0)
Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απεργίας στα διόδια (1998-04-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ