Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ
Ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της απεργίας στα διόδια

Στην κατάθεση αίτησης ασφαλιστικών μέτρων στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας προχώρησε χτες η διοίκηση του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) κατά του Συλλόγου των Υπαλλήλων, ζητώντας να κηρυχτεί παράνομη και καταχρηστική η τετραήμερη απεργία που αρχίζει από σήμερα στους σταθμούς διοδίων. Το εκπληκτικό, μάλιστα, είναι ότι είχε την απαίτηση να συζητηθεί η αίτηση αυτή στο δικαστήριο χτες το μεσημέρι, τη στιγμή που οι εργαζόμενοι δεν είχαν καν ενημερωθεί! Ενημερώθηκαν λίγο νωρίτερα, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν με τον πρόεδρο και τον διευθυντή του Ταμείου, παρουσία του Ν. Καλούτση,μέλους του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ και των Θ. Πατουλιά και Γ. Λαζόγκα,μελών της Διοίκησης της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων ΥΠΕΧΩΔΕ. Ο Ν. Καλούτσης δήλωσε ότι η ενέργεια της Διοίκησης του ΤΕΟ "αποτελεί εκτέλεση των εντολών της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου".

Βασικό αίτημα της απεργίας είναι "η εξαίρεση του ΤΕΟ από τις διατάξεις του νομοσχεδίου "Για τον εκσυγχρονισμό των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών", που προβλέπει τη μετατροπή των ΝΠΔΔ σε ΑΕ" και "η απόσυρση του σχεδίου νόμου με την επωνυμία "Ανώνυμη Εταιρία Εκμετάλλευσης και Διαχείρισης Ελληνικών Αυτοκινητόδρομων"". Επίσης, "η μονιμοποίηση των εργαζομένων συμβασιούχων υπαλλήλων του ΤΕΟ μέσω νομοθετικής ρύθμισης".

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων, Γ. Τσίγκας δήλωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ιδιωτικοποίησης του ΤΕΟ, αφού έχει έσοδα 40 δισ. δρχ. το χρόνο. Την ίδια άποψη εξέφρασε και ο γραμματέας του Συλλόγου Β. Γρύλλης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ