Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
"Πειραματόζωο" μεταβιβάσεων το "Μητέρα"

Την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Ιδρύματος εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος, που το επισκέφτηκε χτες

Το "πείραμα" της κυβέρνησης με τη μεταβίβαση Ιδρυμάτων Προνοίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, απέτυχε στην περίπτωση του Κέντρου Βρεφών "Η Μητέρα". Το Ιδρυμα επιχορηγούνταν επί ένα χρόνο από τη Νομαρχία και είχαν παρουσιαστεί σοβαρά λειτουργικά προβλήματα από την ελλιπή και πολλές φορές ασυνεπή χρηματοδότηση. Φέτος, το Ιδρυμα επέστρεψε στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας και προς το παρόν δεν εμφανίστηκαν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Εντούτοις η κυβέρνηση εξακολουθεί να "πειραματίζεται" με τη λεγόμενη αποκέντρωση. Επιμένει στη μεταβίβαση Ιδρυμάτων στους ήδη υποβαθμισμένους οικονομικά δήμους, θεσμοθετώντας ουσιαστικά την ανταποδοτικότητα.

Δυστυχώς, όμως, οι καλές μέρες για το Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα" δε φαίνεται να έχουν διάρκεια, καθώς στα σχέδια της κυβέρνησης - με το νομοσχέδιο για την Πρόνοιας που προωθεί - είναι η συγχώνευσή του με το ΠΙΚΠΑ και τον Εθνικό Οργανισμό Προνοίας (ΕΟΠ).

Το Κέντρο Βρεφών "Η Μητέρα" επισκέφθηκαν χτες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κ. Στεφανόπουλος,ο υπουργός Υγείας - Πρόνοιας Κ. Γείτονας,ο υφυπουργόςΘ. Κοτσώνης και ο γενικός γραμματέας Πρόνοιας Π. Αποσκίτης.Ο Κ. Στεφανόπουλος συζήτησε με την πρόεδρο Αν. Ευθυμίου και τους εργαζόμενους, παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας - Πρόνοιας, των δημάρχων Ν. Λιοσίων και Αγίων Αναργύρων και ενημερώθηκε για τον τρόπο λειτουργίας του Κέντρου. Με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εικόνα που αντίκρισε και έδωσε συγχαρητήρια στο προσωπικό για τις προσπάθειες που καταβάλλει. Αναφερόμενος στην προβλεπόμενη συγχώνευση του"Μητέρα" με το ΠΙΚΠΑ και τον ΕΟΠ, ο Κ. Στεφανόπουλος είπε: "Είναι πρόνοια που το υπουργείο θα φέρει εις πέρας. Αναβάθμιση των υπηρεσιών περιμένουμε από τη συγχώνευση".

Επιφυλακτική με τα σχέδια της κυβέρνησης, περί συγχώνευσης των τριών φορέων, είναι η πρόεδρος του "Μητέρα", Αν. Ευθυμίου. "Πιστεύουμε - επισήμανε - ότι με τη στήριξη και του υπουργείου η προβλεπόμενη συγχώνευση του "Μητέρα" με άλλους φορείς, δε θα δημιουργήσει συνθήκες υποβάθμισης και συρρίκνωσης του έργου του, αλλά θα εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη συνέχισή του".

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Αγριες περικοπές στην Υγεία - Πρόνοια (2004-11-19 00:00:00.0)
Τελευταίες πράξεις της διάλυσης (2003-05-30 00:00:00.0)
Αγωνιστική απάντηση στα αντικοινωνικά σχέδια (2001-03-09 00:00:00.0)
Βδομάδα κινητοποιήσεων στην Πρόνοια (2001-03-06 00:00:00.0)
Στάσεις εργασίας και πορεία σήμερα (2001-02-28 00:00:00.0)
Πανελλαδική κινητοποίηση για απόσυρση (1998-06-18 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ