Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αυτό δε θα είναι παιχνίδι

Οργουελικό σενάριο ετοιμάζεται να μεταφέρει στην πραγματικότητα ο ΟΠΑΠ, με την οργάνωση το αμέσως επόμενο διάστημα τυχερού παιχνιδιού, που θα παίζεται ασταμάτητα με φρενήρεις κληρώσεις,οι οποίες θα πραγματοποιούνται ανά πεντάλεπτο και θα ανακοινώνονται από τερματικά σε αμέτρητους χώρους.

Η σκέψη ανθρώπων "μεταλλαγμένων" σε άβουλα όντα - που θα κρέμονται από τις οθόνες τερματικών, πιθανόν ακόμα και στους δρόμους - μετρώντας με αγωνία τα δευτερόλεπτα - ποιος ξέρει πόσων πενταλέπτων χρειαστούν - μηδέποτε αποφασίσει ο ηλεκτρονικός υπολογιστής να τους κάνει... πλούσιους, προκάλεσε χτες την παρέμβαση του υποψηφίου δημάρχου, επικεφαλής της "Αγωνιστικής Συνεργασίας για την Αθήνα", Λεων. Αυδή,ο οποίος κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου κάλεσε την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το μαζικό κίνημα να οργανώσουν την αντίστασή τους στο νέο σχέδιο, το οποίο αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια διάλυσης των κοινωνικών σχέσεων με την αποχαύνωση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας.

"Η εισαγωγή του νέου παιχνιδιού, υπογράμμισε ο Λεων. Αυδής, καταργεί μία από τις λίγες δυνατότητες συζήτησης και επικοινωνίας που έχουν απομείνει και αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην προσπάθεια διάλυσης των κοινωνικών σχέσεων με την αποχαύνωση του κόσμου και ιδιαίτερα της νεολαίας".

Μετά από αυτά η "Αγωνιστική Συνεργασία για την Αθήνα" κάλεσε χτες με την ανακοίνωσή της τον δήμαρχο Αθηναίων Δ. Αβραμόπουλο και με την ιδιότητά του ως προέδρου της ΚΕΔΚΕ "να αντιταχθεί ενεργητικά στη νέα προσπάθεια εξαχρείωσης του λαού και πιστεύουμε - υπογράμμισε - ότι το μαζικό κίνημα θα οργανώσει την αντίστασή του"!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ