Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οσα δε φτάνει η αλεπού, τα κάνει κρεμαστάρια

Ο λόγος είναι για τη θέση που παίρνουν τα πολιτικά "μας" κόμματα για όλα τα καυτά θέματα που απασχολούν τον τόπο, σε αντίθεση με το ΚΚΕ, που η θέση του σε όλα τα θέματα είναι λαμπικαρισμένη, πεντακάθαρη. Φυσικά, αυτό δεν είναι σημερινό φαινόμενο, είναι καρπός της 80χρονης ύπαρξης και δράσης του.

Τα άλλα κόμματα φραστικά ξεπερνάνε το ένα το άλλο, αλλού, όταν φτάνει ο κόμπος στο χτένι, ή ψηφίζουν αυτό που λέει η κυβέρνηση ή λένε ΠΑΡΩΝ, που αυτό θα πει: Σημίτη, κάνε τη δουλιά σου. Σαν παράδειγμα θα αναφέρω το νομοσχέδιο που είχε φέρει το ΚΚΕ στη Βουλή σχετικά με τις συντάξεις που όριζε σαν βάση τα 20 μεροκάματα ανειδίκευτου εργάτη και 80% του μισθού για τους ιδιωτικούς υπαλλήλους. Κανένα από τα κόμματα της λεγόμενης αντιπολίτευσης δεν το ψήφισε, λέγοντας όλοι με ένα στόμα ότι αυτό είναι λαϊκισμός. Δεν είδα όμως κανέναν απ' τους μεγαλόσχημους αντιπολιτευτές να προτείνουν κάτι καλύτερο.

Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που τα κόμματά "μας" παίρνουν ανάλογες θέσεις σε θέματα εθνικής σημασίας. Τα βλέπουμε και τώρα με τη διάλυση των ΔΕΚΟ και την εξαφάνιση του οχτάωρου. Αλλοι να την κατηγορούν (την κυβέρνηση) ότι είναι αδικαιολόγητη για την καθυστέρηση που παρουσιάζει στην ιδιωτικοποίηση και ο "υπεραριστερός" ΣΥΝ να πει ΠΑΡΩΝ. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται με την ευλογία της πλειοψηφίας στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ.

Είναι πράγματι να λυπάται κανείς το κατάντημα των ηγεσιών αυτών των κομμάτων, γιατί δεν έχουν το θάρρος να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αντισταθούν στην ολέθρια πολιτική της κυβέρνησης. Πού να το βρουν όμως το κουράγιο, αφού είναι δούλοι εξυπηρέτησης του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου, φυσικά με το αζημίωτο. Θερμό ζήλο όμως δείχνουν για να αναπτύσσουν συκοφαντική και βυσσοδομική δραστηριότητα ενάντια στο ΚΚΕ. Αυτό είναι φυσιολογικό, γιατί αφού δεν έχουν επιχειρήματα (πού να τα βρουν;) να ανατρέψουν την πατριωτική πολιτική του ΚΚΕ, καταφεύγουν σε ανέντιμα μέσα που δυστυχώς δεν τους τιμά, αλλά όπως λένε στο χωριό μου "θα το φέρει ο βλάχος το τυρί", δηλαδή για τα κατορθώματά τους αυτά θα πληρωθούν. Ο λαός αργά ή γρήγορα θα τους δώσει τα παπούτσια στο χέρι. Γι' αυτό να είναι σίγουροι.

Εδώ αξίζει τον κόπο να αναφέρω τις εφημερίδες "Αυριανή" και "Αυγή" για το θερμό αντικομμουνιστικό τους μένος, φτάνοντας στο σημείο να δημοσιεύουν πράγματα αλλοπρόσαλλα, που δεν ξέρω αν οι ίδιοι τα πιστεύουν, όπως αυτό, ότι υπογράφτηκε μυστική συμφωνία ανάμεσα στη ΝΔ και το ΚΚΕ για τις δημοτικές εκλογές. Φαίνεται ότι εκ των ιδίων κρίνουν τα αλλότρια, απ' τις συμφωνίες που κάνει ο ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ. Πάντως το ψέμα έχει κοντά ποδάρια.

Θανάσης ΠΟΡΦΥΡΗΣ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ο δρόμος του πετρελαίου είναι γεμάτος με αίμα (2012-04-28 00:00:00.0)
Το κουπόνι το ΚΚΕ δεν το καταργεί (2010-09-30 00:00:00.0)
Το «γενικό όφελος»... (2010-05-26 00:00:00.0)
Να ξέρουν ότι έχασαν από την εργατική τάξη και οι δύο (2009-09-24 00:00:00.0)
Ο ΣΥΝ, ο ΛΑΦΟΝΤΕΝ και η πολυξινισμένη σούπα! (2005-09-20 00:00:00.0)
«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα με όποιο τίμημα»! (2000-10-31 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ