Πέμπτη 30 Απρίλη 1998
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ
Συντονισμός ενάντια στην αντεργατική λαίλαπα

Το συντονισμό της δράσης τους για την απόκρουση της κυβερνητικής επίθεσης στις εργασιακές τους σχέσεις και στα ασφαλιστικά τους δικαιώματα αποφάσισαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί του δημοσίου, του ευρύτερου δημόσιου τομέα (ΔΕΗ, ΟΤΕ, "Ολυμπιακής", ΕΡΤ, ΟΣΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ, Τραπεζών) και των Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας ("Αττικό Μετρό" κτλ.), σε πρώτη κοινή συνάντηση των εκπροσώπων των συνδικαλιστικών τους φορέων που έγινε την περασμένη Τρίτη.

Σχετικά με τη σχεδιαζόμενη από το ΔΣ του ασφαλιστικού τους φορέα (ΤΣΜΕΔΕ) αναδιάρθρωση των Κλάδων του Ταμείου, που ήταν και το κύριο θέμα της πρώτης αυτής συνάντησης, κοινή ήταν η θέση των διπλωματούχων μηχανικών ότι: Χωρίς επιστημονική αντιμετώπιση του ασφαλιστικού προβλήματος (επίκαιρη αναλογιστική μελέτη) δεν είναι δυνατόν, ούτε γίνεται αποδεκτό, να διατυπώνονται τα οποιαδήποτε σενάρια, πολύ περισσότερο όταν τα σενάρια αυτά διασπούν τους μετόχους του Ταμείου και απειλούν τη συνοχή του.

Η όποια αναλογιστική μελέτη θα πρέπει να εδράζεται στις εξής δύο βασικές παραδοχές: Το Ταμείο είναι ένα και ενιαίο, όσον αφορά τους πόρους του. Ο λόγος "εισφορές προς παροχές" πρέπει σταδιακά να καταστεί ενιαίος για όλους τους ασφαλισμένους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ