Τρίτη 6 Μάρτη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΥΓΕΙΑ
Βδομάδα κινητοποιήσεων στην Πρόνοια

Την Πέμπτη θα γίνει πορεία των εργαζομένων στο υπουργείο Υγείας

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων, διεκδικώντας θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στους φορείς Πρόνοιας.

Οι εργαζόμενοι του ΠΙΚΠΑ έχουν εξαγγείλει 24ωρη απεργία για σήμερα και πορεία στο υπουργείο Υγείας στις 9 π.μ., ενώ έχουν εξαγγείλει νέα 24ωρη απεργία για την ερχόμενη Πέμπτη.

Οι εργαζόμενοι των τριών φορέων της Πρόνοιας (ΕθνικόςΟργανισμός Πρόνοιας - ΕΟΠ, Κέντρο Βρεφών «Μητέρα», ΠΙΚΠΑ) θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Πέμπτη πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας. Για το σκοπό αυτό, οι εργαζόμενοι του «Μητέρα» θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη, ενώ προς απεργιακές κινητοποιήσεις προσανατολίζονται και οι εργαζόμενοι του ΕΟΠ.

Σε ανακοίνωσή του, ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΠΙΚΠΑ τονίζει ότι προωθείται με κάποιες τροποποιήσεις η εφαρμογή του Ν. 2646/98 για την Ανάπτυξη του Εθνικού Συστήματος Κοινωνικής Φροντίδας, που θεωρήθηκε ακατάλληλος και έμεινε ανεφάρμοστος για τρία χρόνια. Αποτέλεσμα αυτών των εξαγγελιών είναι να επικρατεί μεγάλη ανησυχία ανάμεσα στους εργαζόμενους, λόγω της κατάργησης θέσεων ή συγχωνεύσεων υπηρεσιών του ΠΙΚΠΑ με άλλους φορείς. Οπως υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση, τις καινούριες υπηρεσίες καλείται να επανδρώσει και να λειτουργήσει το ήδη υπάρχον προσωπικό, που, μετά τις αθρόες συνταξιοδοτήσεις, έχει μειωθεί στο ήμισυ - 1.300 υπάλληλοι σε όλη την Ελλάδα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ