Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ευάγγελος Β. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Καθηγητής ΕΜΠ

Για όσους από μας πιστεύουμε και προσδοκούμε την ταξική ανατροπή, τη δικτατορία των εργαζομένων και εντέλει την αταξική κοινωνία και θέλουμε να προετοιμάσουμε τον δρόμο προς τα εκεί, η λύση είναι η ενίσχυση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Οι λόγοι είναι πολλοί. Στο δικό μου μυαλό κυριαρχούν οι εξής:

  • Ο πρώτος και ο σημαντικότερος είναι ότι τόσο με τις Αποφάσεις του 19ου και 20ού του Συνεδρίου, όσο και με τα έργα του, έχει βάλει τα θεμέλια για το μεγάλο όραμα της σοσιαλιστικής ανατροπής. Το Πρόγραμμά του κινείται σαφώς στην κατεύθυνση αυτή και χρέος όλων μας, όσων συντασσόμαστε με αυτό, είναι να το κάνουμε συγκεκριμένο, ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο.
  • Ο δεύτερος είναι ότι είναι το μοναδικό κόμμα που πρεσβεύει τη σοσιαλιστική ανατροπή και ταυτόχρονα διαθέτει εκείνον τον αναγκαίο μηχανισμό που μπορεί να γίνει ικανός να οργανώσει την εργατική τάξη και τους συμμάχους της. Είναι γεγονός ότι, παρ' όλη τη μεγάλη συρρίκνωση που ήρθε ως αποτέλεσμα της αποδόμησης και της ανατροπής του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, ξαναστάθηκε στα πόδια του (σε πείσμα όσων θέλησαν το αντίθετο) και διαθέτει Οργανώσεις, οι οποίες αν και σίγουρα χρειάζονται βελτίωση σε πολλά επίπεδα, αποτελούν τη βάση για την οργάνωση της πορείας προς τον σοσιαλισμό.
  • Ο τρίτος είναι η αταλάντευτη πορεία του για τον σοσιαλισμό. Είναι γεγονός ότι όσοι από μας πικραθήκαμε από την πορεία, την αποδόμηση ή την ανατροπή του σοσιαλιστικού στρατοπέδου, από τα στραβά της ανάπτυξής του, και αποχωρήσαμε εκείνα τα χρόνια των δραματικών ανατροπών από τις γραμμές του, οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι το ΚΚΕ στάθηκε και στέκεται πάντα με τιμιότητα, πίστη αλλά και κριτική στάση απέναντι στον ιστορικό του ρόλο. Ο ελληνικός λαός εμπνεύστηκε από την Οκτωβριανή Επανάσταση και οργανώθηκε γύρω από το Κομμουνιστικό Κόμμα. Η ανοδική πορεία του εργατικού και κομμουνιστικού κινήματος τα χρόνια του Μεσοπολέμου, το έπος της Εθνικής μας Αντίστασης, οι μάχες για τη βελτίωση των συνθηκών ζωής των εργαζομένων, στηρίχθηκαν από το ΚΚΕ και δεν μπορούν να σκιαστούν από τα λάθη στα οποία έχει πέσει. Λάθη που κάθε ζωντανός οργανισμός κάνει και που είναι στο χέρι μας να βοηθήσουμε για να μην επαναλαμβάνονται. Και το σημαντικότερο είναι ότι βλέπω με θαυμασμό τα μέλη του στους χώρους που κινούμαι, να προσφέρουν με αυτοθυσία όλο τους το είναι σ' αυτήν την υπόθεση, αλλά και να στέκονται αυτοκριτικά σε κάθε τους κίνηση.

Οσοι από μας έχουμε καταλάβει ότι ο σοσιαλισμός είναι μονόδρομος για την κοινωνία, οφείλουμε να συστρατευτούμε δίπλα του, μέσα του. Οχι μόνο να το ψηφίσουμε σε όποια εκλογική διαδικασία έχουμε μπροστά μας, αυτό είναι το λιγότερο, αλλά να δουλέψουμε γι' αυτήν τη μεγάλη υπόθεση:

  • Να δυναμώσουμε και να εξειδικεύσουμε το Πρόγραμμα του ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα, ώστε να φτάσει σε όλους και να γίνει αντιληπτό από όλους τους εργαζόμενους.
  • Να βοηθήσουμε στην οργανωτική του δουλειά, ώστε να ενισχύσουμε την πολιτική του πορεία προς τη σοσιαλιστική προοπτική.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ