Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΥ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΜΠΑΡΟΥΤΙ
Τουρκικό υποβρύχιο και NAVTEX

Το τουρκικό υποβρύχιο «Gur S-357» (μήκους 62 μέτρων και βάρους περίπου 400 τόνων) αγκυροβόλησε την Παρασκευή στο λιμάνι της Κερύνειας, στην κατεχόμενη Κύπρο, όπως μετέδωσαν ελληνοκυπριακά και τουρκικά ΜΜΕ, που συνέδεαν την εμφάνισή του με δραστηριότητα των γεωτρύπανων «Γιαβούζ» και «Πορθητής», τα οποία κλιμακώνουν την τουρκική προκλητικότητα. Την ίδια ώρα ανακοινώθηκε η νέα τουρκική NAVTEX 0763/19, που δεσμεύει για τις 7 Ιούλη (μέρα των βουλευτικών εκλογών) περιοχή μεταξύ της Ρόδου και του Καστελόριζου για στρατιωτική άσκηση.

Στο μεταξύ, ο «αντιπρόεδρος» της «κυβέρνησης» του ψευδοκράτους, Κουντρέτ Οζερσάι, συμμετέχοντας σε συζήτηση στη Γενεύη για το Κυπριακό, μίλησε για «εναλλακτικές επίλυσής του» και ταυτόχρονα για τη «συνδιαχείριση των υδρογονανθράκων».

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας, Ισμαήλ Ντεμίρ, δήλωσε ότι «την επόμενη εβδομάδα θα δείτε να υλοποιείται η συμφωνία για τους "S-400"», τα συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας που η Τουρκία έχει συμφωνήσει να αγοράσει από τη Ρωσία, παρά τις έντονες αντιδράσεις ΗΠΑ - ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ