Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Ανδρέας ΚΟΛΛΙΑΡΑΚΗΣ

Ποιητής, συνεργαζόμενος με το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, πρώην στέλεχος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Ισχυρό ΚΚΕ για την επόμενη μέρα. Ισχυρό ΚΚΕ μέσα και έξω από τη Βουλή, σημαίνει ισχυρή εργατική τάξη και ισχυρός λαός. Οι καπιταλιστικοί και ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί δυσχεραίνουν όλο και περισσότερο τις ζωές μας. Το ΚΚΕ είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να αποτελέσει τη λαϊκή αντιπολίτευση και τη λαϊκή αντίσταση που είναι αναγκαία και να οργανώσει τη λαϊκή αντεπίθεση που είναι απαραίτητη. Οι πρόσφατες ευρωεκλογές και τοπικές εκλογές έδειξαν ότι, παρά τις πιέσεις που δέχτηκε το ΚΚΕ από κάθε πλευρά, κατάφερε και να κρατήσει τις δυνάμεις του και να ανοιχτεί σε έναν κόσμο του αγώνα που είτε το ψήφισε είτε συμπορεύτηκε μαζί του πιο ενεργά. Κι αυτό το άνοιγμα συνεχίζεται και θα συνεχίζεται όλο και πιο δημιουργικά.

Ανθρωποι της Τέχνης και του Πολιτισμού, εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, αγωνιστές-ριες, ακόμα και ένας κόσμος που παλαιότερα ίσως κοίταζε το ΚΚΕ με επιφύλαξη, βρίσκεται δίπλα του και δίνει τη στήριξή του όλο και πιο συνειδητά. Η επιστροφή σε ένα κλίμα συντήρησης, για την οποία η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες με τις πολιτικές που εφάρμοσε, όπως ευθύνες έχουν και όσες δυνάμεις έδωσαν έμμεσα και άμεσα «αριστερό άλλοθι» σε αυτήν την κυβέρνηση, δεν αφήνει περιθώρια για το πώς πρέπει να κινηθούμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ, ακόμα και την τελευταία στιγμή, με τις προτάσεις του για τον νέο Ποινικό Κώδικα, δεν έκρυψε τις προθέσεις του, τόσο με το θέμα του οπισθοδρομικού ορισμού του βιασμού, που αναγκάστηκε μετά από αντιδράσεις να πάρει πίσω, καθώς έτσι ελάφρυνε τη θέση των βιαστών, όσο και με την εμφανή στάση του απέναντι στην εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, που φρόντισε όποτε και να τελειώσει η δίκη της οι ποινές να μην είναι τόσο αυστηρές όσο προβλέπονταν αρχικά. Ολη η αντεργατική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, που για ένα μεγάλο διάστημα συγκυβέρνησε με τους ακροδεξιούς ΑΝΕΛ, ανοίγει πιθανά τον δρόμο για μια ακόμα πιο ακραία διακυβέρνηση της ΝΔ, με όλα τα νεοφιλελεύθερα και ακροδεξιά στοιχεία που βρίσκονται κι εκεί να μην κρύβουν τη διάθεσή τους για τσάκισμα ακόμα και βασικών εργατικών κατακτήσεων.

Η επίθεση που έγινε προεκλογικά στο ΚΚΕ από υπουργούς μέσα στη Βουλή, αλλά ακόμα και από νέους σχηματισμούς που εμφανίζονται σαν «προοδευτικοί», όπως για παράδειγμα του πρώην υπουργού του Τσίπρα Γιάνη Βαρουφάκη, που θέλει να ξεχάσουμε ότι κι αυτός στήριξε τα μνημόνια, αντικατοπτρίζουν τι θεωρούν απειλή για τη δική τους αντίληψη των πραγμάτων. Είναι χαρακτηριστική και η στάση του ΣΥΡΙΖΑ και μη στις εντάσεις που διαμορφώνονται στην Ανατολική Μεσόγειο, με τη χώρα χωμένη βαθιά στα ιμπεριαλιστικά «παιχνίδια» της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Το ΚΚΕ παλεύει για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς πολέμους και χωρίς διακρίσεις. Για μια κοινωνία χωρίς ρατσισμό και χωρίς φασισμό. Η ταξική πάλη συνεχίζεται καθημερινά. Ενα ισχυρό ΚΚΕ λοιπόν είναι η μόνη επιλογή για τη λαϊκή αντιπολίτευση της επόμενης μέρας και για το χτίσιμο της εργατικής και λαϊκής αντεπίθεσης. Με στόχο την εργατική εξουσία και τον σοσιαλισμό - κομμουνισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ