Σάββατο 6 Ιούλη 2019 - Κυριακή 7 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΚΛΟΓΕΣ ΙΟΥΛΗΣ 2019
Δημήτρης Γ. ΡΑΠΤΑΚΗΣ

Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ

Γιατί ψηφίζω ΚΚΕ.

Η επόμενη κυβέρνηση, ή μονοκομματική και αυτοδύναμη ή συνασπισμού πολλών ή λίγων, «μεγάλων» και «μικρών» κομμάτων, είμαστε βέβαιοι ότι η πολιτική που θα ασκήσει θα είναι προς όφελος μιας δράκας πλουτοκρατών και σε βάρος των εργαζομένων. Οι επιλογές της ψήφου, λοιπόν, δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι για άλλη μια φορά ψήφος της λησμονιάς και της παλινδρόμησης, ούτε της αυταπάτης και των διλημμάτων στο, από τη μεταπολίτευση μέχρι τώρα, στημένο παιχνίδι του ψευτο-διπολισμού.

Η επιλογή δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι ψήφος, ούτε στους εναλλάξ κυβερνητικούς εκπροσώπους του κεφαλαίου ΝΔ, ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και ακροδεξιές παραφυάδες, που άσκησαν εξουσία και μόνοι και συνεργαζόμενοι. Ούτε οι φασίστες και τα συγγενή ακροδεξιά μορφώματα είναι, δήθεν, αντισυστημική επιλογή. Ούτε μπορεί να είναι επιλογή της ψήφου συστημικές δυνάμεις τύπου ΜΕΡΑ25 - Βαρουφάκη, που κυβέρνησαν, εφαρμόζοντας τις «δανειακές συμβάσεις» των προηγούμενων μνημονίων. Επιλογή, ακόμη, δεν μπορεί να είναι τα διάφορα φυγόκεντρα από τον ΣΥΡΙΖΑ αποστεωμένα πολιτικά σχήματα με άλλο «μείγμα» αστικής πολιτικής, ούτε και τα περιθωριακά αριστερίστικα γκρουπούσκουλα.

Γι' αυτό, στις κρίσιμες αυτές εκλογές, χρειάζεται συσπείρωση δυνάμεων για μια ισχυρή αντιπολίτευση και μέσα στη Βουλή και έξω από αυτήν, για να εμπνέει και να οργανώνει την αντίσταση των εργαζομένων, δείχνοντας ταυτόχρονα τη μόνη προοπτική της πραγματικής απελευθέρωσης της λαϊκής δύναμης, για το χτίσιμο μιας άλλης, διαφορετικής κοινωνίας. Το μόνο κόμμα, λοιπόν, που μπορεί να το κάνει είναι το ΚΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ