Τετάρτη 31 Ιούλη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΒΟΥΛΗ
Ν. ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ
Παίρνετε τη σκυτάλη για να μειώσετε κι άλλο τους φόρους στο κεφάλαιο

Για τεράστια επιχείρηση να νομιμοποιηθεί στη λαϊκή συνείδηση ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του φορολογικού συστήματος από την κυβέρνηση και τα αστικά κόμματα, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής.

Τόνισε ότι με μικρομερεμέτια δεν αλλάζει ο αντιλαϊκός χαρακτήρας του Φορολογικού, καθώς σχεδόν το σύνολο των κρατικών εσόδων είναι από τα λαϊκά στρώματα και το κεφάλαιο επιβαρύνεται μόνο με 5%, αφού έχει νόμιμες φοροαπαλλαγές, όπως οι εφοπλιστές με τις συνολικά 55 φοροαπαλλαγές.

Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μείωσε τους φορολογικούς συντελεστές στους επιχειρηματικούς ομίλους και στα διανεμόμενα κέρδη και η ΝΔ, παίρνοντας τη σκυτάλη, ετοιμάζεται να προχωρήσει σε νέες μειώσεις φόρων για το κεφάλαιο. Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δίνει λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους μιας και για τον φτωχό το όφελος είναι 95 ευρώ και για τον πλούσιο είναι 1.550 ευρώ.

Αντίστοιχα χαρακτήρισε πρόκληση τις τροποποιήσεις στο νόμο για τη ρύθμιση των 120 δόσεων, «γιατί ακριβώς θέλετε να σφίξετε ακόμη περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών στρωμάτων, τη στιγμή που πρέπει να εκπληρώνουν και τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις, γιατί ακριβώς μέσα σε αυτήν τη ρύθμιση εντάσσετε και τις επιχειρήσεις με βασική οφειλή έως 1 εκατομμύριο ευρώ».

Ενώ σχολιάζοντας τις κυβερνητικές αναφορές για ταβάνι στο ύψος των συντάξεων, σημείωσε ότι διατηρείται το δάπεδο των συντάξεων φτώχειας και ζήτησε να επιστραφούν τα κλεμμένα στους συνταξιούχους.

Τόνισε ακόμη ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα άλλα αστικά κόμματα ομονοούν στη νομιμοποίηση των χαρατσιών και του ταξικού φορολογικού συστήματος, που διαρκώς θα γίνεται και πιο επιθετικό σε βάρος του λαού, στο «να νομιμοποιηθεί στον κόσμο ότι όλοι πρέπει να συμβάλλουν στα έσοδα του κράτους για να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι δανειστές και οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων», στο να κάνουν το λαό «χειροκροτητή της αντιλαϊκής ταξικής πολιτικής και ταυτόχρονα ουρά των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων».

«Απέναντί σας βρίσκεται η πρόταση του ΚΚΕ», που μάχεται για μη μάθει ο κόσμος να ζει με μικρότερες απαιτήσεις, για επιστροφή του συνόλου των απωλειών που κλάπηκαν από τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους και για ένα οργανωμένο, μαζικό, ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα με ταξικό προσανατολισμό που θα συγκρούεται με τα συμφέροντα του κεφαλαίου μέχρι τις συνολικότερες ρήξεις και ανατροπές, για να μπορεί ο λαός μας να ζει με βάση τις δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα και να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του, κατέληξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ