Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΣτΕ
Απορρίφθηκε η αίτηση αναστολής της Β. Θάνου

Απορρίφθηκε χτες από το Τμήμα Αναστολών του ΣτΕ (τρίτου θερινού τμήματος διακοπών) η αίτηση που είχαν υποβάλει η πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Β. Θάνου και άλλα 3 τέως στελέχη, κατά της απόφασης να κηρυχθούν έκπτωτοι από τα αξιώματά τους.Το ΣτΕ, σε σχηματισμό Ολομέλειας, με πρόεδρο την Αικ. Σακελλαροπούλου και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Δ. Εμμανουηλίδη, απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών που είχαν υποβάλει και η τέως αντιπρόεδρος Αν. Νάκου, αλλά και δυο μέλη, οι Νικ. Ζευγώλης και Ι. Παύλοβιτς.

Οι αποφάσεις του δικαστηρίου (230-231-232/2019) εκδόθηκαν εξαιρετικά γρήγορα: Αρκεί να σημειωθεί ότι η συζήτηση της αίτησης έγινε την προηγούμενη Παρασκευή και τα πολυσέλιδα υπομνήματα των δυο πλευρών υποβλήθηκαν προχτές το βράδυ. Οι προσφεύγοντες ζητούσαν να «παγώσει» η έκπτωσή τους από τα συγκεκριμένα αξιώματα υποστηρίζοντας ότι η θέσπιση του επίμαχου ασυμβιβάστου με το νόμο 4623/2019 παραβιάζει σειρά διατάξεων, τόσο της κοινοτικής όσο και της ελληνικής νομοθεσίας, ενώ έκαναν λόγο και για φωτογραφική κυβερνητική ρύθμιση με στόχο την απομάκρυνσή τους από τις θέσεις τους.

Να υπενθυμίσουμε ότι στις 22 Αυγούστου απορρίφθηκε η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής, προκειμένου να «παγώσει» η απομάκρυνσή τους από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Στις 6 Δεκέμβρη έχει προσδιοριστεί η συζήτηση των κύριων αιτήσεων ακυρώσεως των τεσσάρων, ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ