Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Το Σάββατο το μεγάλο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους

Με εντατικούς ρυθμούς οι ταξικές δυνάμεις δίνουν καθημερινά τη μάχη για την επιτυχία του μεγάλου συλλαλητηρίου που οργανώνει το ΠΑΜΕ στα εγκαίνια της ΔΕΘ, το Σάββατο 7/9, στις 6 μ.μ., στην πλατεία Αριστοτέλους.

Παράλληλα προετοιμάζουν την πλατιά σύσκεψη σωματείων, συνδικαλιστών και εργαζομένων, που θα γίνει αύριο Πέμπτη, στις 7 μ.μ., στο ΕΚΘ, με θέμα: «Το δικαίωμα στη συλλογική οργάνωση, στην πάλη και δράση είναι αδιαπραγμάτευτο. Διεκδικούμε σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής».

Επιπλέον, την Παρασκευή 6/9, στις 12 το μεσημέρι, στον 7ο όροφο του ΕΚΘ, θα πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ. Σύντομες παρεμβάσεις θα πραγματοποιήσουν επίσης, απευθύνοντας κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στο συλλαλητήριο, η ΠΑΣΕΒΕ, η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.

Πρωτοβουλίες ενημέρωσης και αγώνα

Στην πορεία προς το συλλαλητήριο του Σαββάτου, οι ταξικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη δίνουν τη μάχη της ενημέρωσης των εργαζομένων για τον νέο γύρο της αντιλαϊκής επίθεσης, με καθημερινές εξορμήσεις, περιοδείες και συσκέψεις σε χώρους δουλειάς και στις γειτονιές της πόλης, συμβάλλουν στην ενίσχυση κινητοποιήσεων σε χώρους που οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με απολύσεις, απληρωσιά κ.ο.κ.

Ετσι, σήμερα Τετάρτη, οι ταξικές δυνάμεις στην Ιδιωτική Υγεία θα βρεθούν στο πλευρό των εργαζομένων στη Γενική Κλινική, οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας (7 π.μ. - 10 π.μ.), δίνοντας μάχη για την πληρωμή των δεδουλευμένων και του επιδόματος αδείας που τους οφείλει η εργοδοσία.

Χτες Τρίτη, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, απευθύνοντας κάλεσμα αντίστασης στους εντεινόμενους εκβιασμούς της εργοδοσίας απέναντι στους 1.300 εργαζόμενους του τμήματος «κόκκινων» δανείων (RBU), οι οποίοι εκβιάζονται να αποδεχτούν τη μεταφορά τους στην εταιρεία «Intrum» στην οποία μεταβιβάστηκε η διαχείριση των «κόκκινων» δανείων της τράπεζες.

Από τη χτεσινή εξόρμηση στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη
Από τη χτεσινή εξόρμηση στα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς στη Θεσσαλονίκη
Κατά τη διάρκεια της εξόρμησης, έξω από τα γραφεία, στο σχόλασμα, δεκάδες εργαζόμενοι κάθισαν και συζήτησαν με τους συνδικαλιστές για τις εξελίξεις, για την πρόταση του «Αγωνιστικού Μετώπου» να καταθέσουν οργανωμένα, κατά τμήμα, μαζικά την εναντίωσή τους, να απαιτήσουν από όλους τους συλλόγους και την ΟΤΟΕ να προκηρύξουν άμεσα απεργιακές κινητοποιήσεις.

Οργανωμένη μετακίνηση από τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία

Σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ καλούν παράλληλα συνδικάτα και οι τοπικές Γραμματείες του ΠΑΜΕ σε όλους τους νομούς της Μακεδονίας και της Θράκης, προετοιμάζοντας την οργανωμένη συμμετοχή των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο αυτό, η Γραμματεία Δράμας του ΠΑΜΕ οργανώνει αναχώρηση με λεωφορεία, το Σάββατο 7/9, στις 3 μ.μ., πίσω από τον Αγιο Νικόλαο.

Αντίστοιχα, το Συνδικάτο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια (ΣΕΕΕΝ) Δυτικής Μακεδονίας οργανώνει μεταφορά για το συλλαλητήριο με αναχώρηση λεωφορείων στις 3 μ.μ. από το δημαρχείο Πτολεμαΐδας και στις 3.30 μ.μ. από το δημαρχείο Κοζάνης.

Οργανωμένη μετακίνηση με λεωφορεία ετοιμάζουν επίσης οι ταξικές συνδικαλιστικές οργανώσεις σε Λάρισα και Τρίκαλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ