Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
20 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
Σήμερα στη Μεταμόρφωση ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών κρατήθηκε στις εκδηλώσεις
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών κρατήθηκε στις εκδηλώσεις
Με την εκδήλωση που πραγματοποιείται σήμερα Τρίτη, στις 7.30 μ.μ. στη Μεταμόρφωση, στο Συνεδριακό Κέντρο (Δηλαβέρι), ολοκληρώνονται οι εκδηλώσεις Κομματικών Οργανώσεων του ΚΚΕ σε πόλεις της Αττικής που επλήγησαν από το φονικό σεισμό της 7ης Σεπτέμβρη 1999. Θα μιλήσει ο Κύριλλος Παπασταύρου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Οι εκδηλώσεις έχουν τίτλο «20 χρόνια από το σεισμό της Πάρνηθας. Επίκαιρα και αναγκαία τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας» και ξεκίνησαν το απόγευμα του Σαββάτου από τα Ανω Λιόσια. Εκεί, στην κεντρική πλατεία, μπροστά στο μνημείο θυμάτων του σεισμού του 1999, στεφάνι κατέθεσε ο Κ. Παπασταύρου, που ήταν και ο ομιλητής της εκδήλωσης. Την Κυριακή, στο Μενίδι, στην κεντρική πλατεία, μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Στεφάνι στη μνήμη των νεκρών της «Ρικομέξ»

Το πρωί του Σαββάτου, αντιπροσωπεία της ΤΟ Βορειοδυτικής Αττικής του ΚΚΕ κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των νεκρών εργατών, με τον Γιώργο Τάτση, Γραμματέα της Οργάνωσης και μέλος της ΕΠ Αττικής του Κόμματος, να δηλώνει: «Σήμερα, εδώ από το μνημείο των νεκρών εργατών της "Ρικομέξ", απαιτούμε να ληφθούν όλα τα μέτρα αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας στους χώρους δουλειάς, και ιδιαίτερα στις βιομηχανίες και στα εργοστάσια που δραστηριοποιούνται στην περιοχή.

Απαιτούμε να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα στα δημόσια κτίρια και ιδιαίτερα στα σχολεία της περιοχής, που τέσσερις μέρες πριν από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παραμένουν χτυπημένα και με σοβαρές φθορές από τον πρόσφατο σεισμό της 19ης Ιούλη.

Η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της, να συντονίσει όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και να δώσει έκτακτη χρηματοδότηση για αυτό το πολύ σοβαρό ζήτημα, που αφορά την ασφάλεια και τη ζωή χιλιάδων μαθητών και εκπαιδευτικών.

Αποδεικνύεται ότι τόσο η "δίκαιη ανάπτυξη" της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και η "επιστροφή στην κανονικότητα" και η "ανάπτυξη για όλους" της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, δεν έχουν στο επίκεντρο την προστασία της ζωής της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και των παιδιών της, αλλά τα κέρδη των λίγων.

Τώρα είναι ώρα για δράση. Πριν μας βρουν τα χειρότερα».

  • Αναλυτικό ρεπορτάζ από τις εκδηλώσεις θα δημοσιευτεί σε επόμενο φύλλο του «Ριζοσπάστη».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ