Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΒ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Εξω τα καζάνια του θανάτου από την πόλη μας

Να απομακρυνθούν τα καζάνια του θανάτου, που έχουν μετατρέψει τις γειτονιές σε υγειονομική βόμβα, ζητούν οι ΚΟΒ Κερατσινίου - Δραπετσώνας Αττικής του ΚΚΕ.

Σε ανακοίνωσή τους ανάμεσα στα άλλα σημειώνουν πως «η εγκατάσταση των καζανιών της "OIL ONE" στην καρδιά της πόλης μας και η ανανέωση της άδειας λειτουργίας τους μαζί και με δεξαμενή αποθήκευσης χιλιάδων κυβικών μαζούτ έχουν τη σφραγίδα τόσο της σημερινής κυβέρνησης της ΝΔ όσο και της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ. Ολοι τους υπηρετούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης, που θυσιάζει τις λαϊκές ανάγκες, την υγεία του λαού και την προστασία του περιβάλλοντος στο βωμό της καπιταλιστικής κερδοφορίας. Είναι χαρακτηριστικό ότι την άδεια στη συγκεκριμένη εταιρεία την έδωσε η κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, ενώ τη σκυτάλη πήρε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που της έδωσε παράταση για 20 χρόνια ζωής, με αφορμή το άρθρο 70 του πολυνομοσχεδίου του Μεσοπρόθεσμου, αλλά και με ζεστό χρήμα που έδωσε στην "OIL ONE", την ώρα που τάραζε το λαό στους φόρους και τις περικοπές.

Την ίδια στιγμή η Περιφέρεια έβαζε επί της ουσίας πλάτη σε αυτήν την πολιτική. Το παράδειγμα με τα καζάνια σε Κερατσίνι - Δραπετσώνα και σε Πέραμα, αλλά και με τον ΧΥΤΑ στη Φυλή, επιβεβαιώνει ότι η περιφερειακή αρχή του ΣΥΡΙΖΑ εξυπηρέτησε τους μεγαλοεπιχειρηματίες και έτσι η σημερινή περιφερειακή αρχή της ΝΔ βρίσκει στρωμένο το έδαφος για να κλιμακώσει αντιλαϊκούς σχεδιασμούς.

Η δημοτική αρχή που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ όλο αυτό το διάστημα υπήρξε πλυντήριο της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και από αυτήν τη σκοπιά έχει σοβαρότατες ευθύνες για τις εξελίξεις.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη, που υπηρετούν τα κόμματα και οι κυβερνήσεις του συστήματος και της ΕΕ, χτίζεται πάνω στα συντρίμμια των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.

Καμία αναμονή! Οργάνωση και αγώνας τώρα για όλα τα σύγχρονα δικαιώματά μας, που τσακίζονται για να αυξάνουν τα κέρδη τους οι καπιταλιστές».

Οι Οργανώσεις του Κόμματος καλούν το λαό της πόλης να παλέψει για την άμεση ανάκληση όλων των αδειών της «OIL ONE», για απομάκρυνση εδώ και τώρα των εγκαταστάσεών της μακριά από κατοικημένες περιοχές, για απόδοση του συνόλου των 640 στρεμμάτων στο λαό της περιοχής, με απαλλοτρίωση όλης της έκτασης χωρίς αποζημίωση. Για αξιοποίηση του χώρου των Λιπασμάτων με κριτήριο τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όχι τις ανάγκες των μονοπωλιακών ομίλων. Απαιτούν άμεσα μέτρα στην πράξη για την περίπτωση Βιομηχανικού Ατυχήματος Μεγάλης Εκτασης (ΒΑΜΕ), ενημέρωση των κατοίκων για σχέδιο έκτακτης κατάστασης, σχέδιο που αφορά Πυροσβεστική και Αστυνομία, διαθεσιμότητα υποδομών σε συγκεκριμένο νοσοκομείο, εναλλακτικό δρόμο διαφυγής κ.λπ., και άμεσα μέτρα για τη ρύπανση στην περιοχή από τις βιομηχανίες.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Συγκέντρωση την Παρασκευή, μέρα συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου (2024-02-27 00:00:00.0)
Καλεί σε συγκέντρωση τη μέρα του Περιφερειακού Συμβουλίου (2024-02-22 00:00:00.0)
Τα κέρδη τους τσακίζουν τον λαό, φτώχεια - ανεργία - σκουπιδαριό (2021-03-30 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για να φύγουν τα καζάνια (2020-06-26 00:00:00.0)
Οι μάσκες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας είτε με κορονοϊό είτε χωρίς (2020-03-31 00:00:00.0)
Συνεχίζεται ο αγώνας για άμεση μετεγκατάσταση των καζανιών του θανάτου (2020-02-29 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ