Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
Στο στόχαστρο οι λαοί
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
«Να μας ευγνωμονείτε που σας στηρίξαμε»

«Η συμπαράταξή μας στη διεθνή συμμαχία κατά της τρομοκρατίας εκφράζεται ξεκάθαρα, χωρίς αστερίσκους και υποσημειώσεις», τόνισε στην έναρξη της χτεσινής του ομιλίας ο πρόεδρος της ΝΔ, Κ. Καραμανλής, αποσαφηνίζοντας ότι στηρίζει χωρίς αντιρρήσεις τις κυβερνητικές επιλογές. Πρόσθεσε μάλιστα πως «η κυβέρνηση, στο μεγάλο θέμα της τρομοκρατίας, υιοθέτησε βασικούς κανόνες του προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας». Παράλληλα, επανέφερε την πρόταση του κόμματός του για τη θεσμοθέτηση συμβουλίου εξωτερικής πολιτικής. Στη δευτερολογία του, μάλιστα, ο Κ. Καραμανλής σχολίασε αναφορικά με τη στάση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των πολεμικών επιχειρήσεων των ΗΠΑ σημείωσε: «Επρεπε να μας ευγνωμονείτε που σας στηρίξαμε σε αυτό το θέμα. Φανταστείτε να ήσασταν εσείς αντιπολίτευση τι θα γινόταν».

Η μόνη κριτική που ασκήθηκε από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορούσε σε επιμέρους πλευρές σχετικά με την τρομοκρατία γενικώς. Ο Κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση για ολιγωρία στην εικόνα που υπάρχει για την Ελλάδα στο εξωτερικό σχετικά με την ασφάλεια, λέγοντας πως «έχουμε χρέος να στείλουμε παντού στον κόσμο το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι από τις πιο ασφαλείς χώρες του κόσμου». Επίσης, ο πρόεδρος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναποτελεσματική πολιτική στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας παρά την ψήφιση του πρόσφατου «τρομονόμου». Εκανε λόγο για «έλλειψη στρατηγικής» καθώς και για «πρόβλημα συντονισμού και εκσυγχρονισμού στα Σώματα Ασφαλείας και στις υπηρεσίες Ασφαλείας».

Ενδεικτικό πάντως της πολιτικής αμηχανίας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι το ότι επιδίωξε την υψηλών τόνων αντιπαράθεση για εντελώς διαφορετικά με το αντικείμενο της συζήτησης θέματα, αναλώνοντας εκεί το μεγαλύτερο μέρος της ομιλίας του. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για αναποτελεσματικότητα στην οικονομική της πολιτική, μιλώντας για «υψηλούς δείκτες ανεργίας» και μείωση των δυνατοτήτων ανταγωνιστικότητας. Εκανε, επίσης, λόγο για την «ελληνική γεωργία που δεινοπαθεί» και «την ύπαιθρο που μαραζώνει» ενώ η κυβέρνηση «δεν έχει δώσει καν μάχες». Επίσης, σχολιάζοντας την τακτική Λαλιώτη μίλησε για «λαϊκισμό της κυβέρνησης», σημειώνοντας προς τον πρωθυπουργό ότι «ο γνήσιος εκφραστής του είστε εσείς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ