Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΥΧΤΕΡΙ
Εντείνονται οι προετοιμασίες

Την Παρασκευή, 30 Νοέμβρη, από τις 9.00 το βράδυ μέχρι το πρωί, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία

Από την πρόσφατη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας κατά των βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν
Από την πρόσφατη κινητοποίηση του λαού της Αθήνας κατά των βομβαρδισμών στο Αφγανιστάν
Με επιταχυνόμενους ρυθμούς οι φιλειρηνικές οργανώσεις, τα εργατικά συνδικάτα, οι νεολαιίστικοι φορείς ετοιμάζονται για την ενεργό συμμετοχή τους στο αντιιμπεριαλιστικό νυχτέρι που διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Σε σχετική ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ σημειώνει πως, σε συνέχεια των αντιπολεμικών κινητοποιήσεων, οργανώνει ολονύκτια αντιπολεμική εκδήλωση στις 30 Νοέμβρη από τις 9 η ώρα το βράδυ μέχρι πρωίας έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσική και τραγούδια από πλήθος νεανικών συγκροτημάτων με παραδοσιακή και σύγχρονη μουσική, χορευτικά συγκροτήματα, απαγγελίες και ομιλίες.

Θα προσφερθεί και «φαγητό εκστρατείας».

Στην εκδήλωση θα βρουν βήμα να καταγγελθούν ο πόλεμος, ο ευρωστρατός, η ευρωαστυνομία και ο ευρωτρομονόμος, το χτύπημα των δημοκρατικών δικαιωμάτων και η αφαίρεση κοινωνικών κατακτήσεων, η καταδίκη πλατιών λαϊκών μαζών σε εξαθλίωση από τις δυνάμεις του ιμπεριαλισμού, όλα μαζί και το καθένα με το δικό του βάρος.

Μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή δεκάδες συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς.

Το πλαίσιο της όλης εκδήλωσης εκφράζεται από τα συνθήματα:

  • ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ
  • Απεμπλοκή της χώρας μας απ' αυτόν
  • Κανένας φαντάρος έξω από τα σύνορά μας
  • ΟΧΙ στην κατάργηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, αλλά αντιθέτως διεύρυνσή τους.
Τα σωματεία και οι άλλοι φορείς

- Το δικό τους ραντεβού, στο ΧΙΛΤΟΝ, 8.30 το απόγευμα, δίνουν οι οικοδόμοι για τη συμμετοχή τους στη μεγάλη ολονύχτια αντιπολεμική εκδήλωση (9 το βράδυ έως 5 το πρωί του Σαββάτου) έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ, που διοργανώνουν η Γραμματεία Νέων του ΠΑΜΕ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη. Το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας καλεί όλα τα μέλη του Συνδικάτου να πάρουν μέρος «για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στα σχέδια των Ευρωπαίων, Αμερικάνων και ΝΑΤΟικών ιμπεριαλιστών».

- Στην αντιπολεμική εκδήλωση καλεί τα μέλη του και το Σωματείο Προσωπικού Ιδιωτικών Κλινικών, Εργαστηρίων, Γηροκομείων, Οίκων Ευγηρίας, Διαγνωστικών Κέντρων και Συναφών Χώρων.

- Ολα τα σωματεία και τους εργαζόμενους του κλάδου καλεί η Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμάκου, να πάρουν μέρος μαζικά στην ολονύχτια διαμαρτυρία και βήμα καταγγελίας που διοργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη την Παρασκευή 30 Νοέμβρη στις 9 το βράδυ έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία.

- Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ), με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στο αντιιμπεριαλιστικό νυχτέρι, έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία που οργανώνουν το ΠΑΜΕ και η Νεανική Δράση για την Ειρήνη.

- Οι Επιτροπές Ειρήνης του 7ου Διαμερίσματος (Αμπελόκηποι - Γκύζη - Πολύγωνο), για την ολονύχτια αντιπολεμική συγκέντρωση, θα κάνουν προσυγκέντρωση στη συμβολή Λ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, στις 8.00 μμ και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Μουσική αντιπολεμική εκδήλωση (2003-03-24 00:00:00.0)
Ξενύχτι στην πρεσβεία (2001-11-24 00:00:00.0)
Ολοι στην ολονύχτια αντιπολεμική εκδήλωση (2001-11-23 00:00:00.0)
Κάλεσμα συμμετοχής στην ολονύχτια αντιπολεμική εκδήλωση (2001-11-21 00:00:00.0)
Σήμερα η σύσκεψη για την οργάνωση της εκδήλωσης (2001-11-20 00:00:00.0)
Δε θα περάσει ...ο ιμπεριαλισμός! (1999-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ