Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΟΛΟΝΥΚΤΙΑ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ
Δε θα περάσει ... ο ιμπεριαλισμός!

Κάλεσμα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" για ολονυκτία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία. Θα προηγηθεί συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 7.30 μ.μ. και πορεία προς την πρεσβεία. Κάλεσμα από ΕΚΑ και ΓΣΕΕ, καθώς και δεκάδες άλλους φορείς

Στο πόδι θα βρίσκεται και πάλι η πρωτεύουσα της χώρας από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τα ξημερώματα αύριο. Το αρχικό κάλεσμα της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" για μια ολονύκτια διαμαρτυρία έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία δε βρήκε απλά πλατιά ανταπόκριση, αλλά και έγινε αφορμή για δεκάδες άλλες πρωτοβουλίες ενίσχυσής της. Ετσι η Αθήνα θα ζήσει και πάλι σήμερα στο ρυθμό της διαδήλωσης.

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Αθήνας καλεί σε παλλαϊκό συλλαλητήριο,στις 7.30 μ.μ. στα Προπύλαια,ενώ ανάλογο κάλεσμα έβγαλε αργότερα και η ΓΣΕΕ.Στην ανακοίνωσή του το ΕΚΑ, καταδικάζοντας τη φασιστικού τύπου επέμβαση των ΝΑΤΟικών δυνάμεων και των ΗΠΑ κατά της Γιουγκοσλαβίας.

Στη συγκέντρωση στα Προπύλαια καλεί και η Ομοσπονδία Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας,με σύνθημα "Οι μακελάρηδες των λαών δε θα περάσουν στα Βαλκάνια. Εξω τώρα από το ΝΑΤΟ - Να κλείσουν οι ΝΑΤΟικές βάσεις - Κανένας φαντάρος στη Γιουγκοσλαβία".

Στις 7 μ.μ. στα Προπύλαια,απ' όπου θα ξεκινήσει η πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία και ο ολονύκτιος αποκλεισμός, καλεί τα μέλη του το ΔΣ του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών,για να εκφράσουν τη συμπαράστασή τους στον δοκιμαζόμενο λαό της Γιουγκοσλαβίας, μαζί με τους εργαζόμενους, τα σωματεία και τις Επιτροπές Ειρήνης.

Δεκάδες άλλοι φορείς συνυπογράφουν ανάλογα καλέσματα.

Το κάλεσμα

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" (ΝΔΕ) καλούν το λαό σε καθημερινή κινητοποίηση ενάντια στο ΝΑΤΟ, που μετατρέπεται σε "διεθνή εγκληματία".

Σήμερα, στις 9.00 το βράδυ οργανώνουν στην αμερικάνικη πρεσβεία, ολονυκτία μνήμης στα θύματα των ΝΑΤΟικών βομβαρδισμών, ενώ νωρίτερα στις 7.00 το απόγευμα η ΕΕΔΥΕ καλεί σε συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία στην αμερικάνικη πρεσβεία.

Στην ανακοίνωσή της η ΕΕΔΥΕ σημειώνει ότι οι "ΑμερικανοΝΑΤΟικοί δολοφόνοι" παρά τη λαϊκή κατακραυγή και τις αντιδράσεις των λαών σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν τους βομβαρδισμούς, σκορπίζοντας το θάνατο στη Γιουγκοσλαβία. "Οι ΗΠΑ και η ΕΕ επιδιώκουν μέσα από τον πόλεμο και το αίμα των λαών, την περαιτέρω διαίρεση των Βαλκανίων". Παράλληλα υπογραμμίζει τις ευθύνες της κυβέρνησης που συμμετέχει στα ΝΑΤΟικά σχέδια, υπογράφοντας το σχέδιο βομβαρδισμών και διευκολύνοντας τη διέλευση των "ΝΑΤΟικών φονιάδων", προσφέροντας το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, τους σιδηροδρόμους και τα στρατόπεδα της Β. Ελλάδας.

Να συμμετάσχουν μαζικά στην ολονύκτια εκδήλωση στις 9 μ.μ., έξω από την αμερικάνικη πρεσβεία, καλεί με ανακοίνωσή της η ΚΝΕ τους νέους και τις νέες.

Το Συντονιστικό Νυχτερινών Σχολείων Αθήνας με σύνθημα "Τώρα όλοι στο δρόμο. Δε θα γίνουμε κρέας για τα κανόνια τους", συμμετέχει στην ολονυκτία της ΝΔΕ και καλεί σε αυτή όλους τους νέους εργαζόμενους νυχτερινούς μαθητές, με προσυγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος.Από την πλευρά της η "Νεανική Δράση για την Ειρήνη" έχει ορίσει ως τόπο προσυγκέντρωσης το πάρκο Ελευθερίας, όπου οι νεολαίοι φίλοι της ειρήνης θα συγκεντρωθούν στις 8.30 το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ