Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ - ΘΡΑΚΗ
Παλλαϊκός ξεσηκωμός

Ολοένα και δυναμώνει το αντιπολεμικό κίνημα σε ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη.

Καθημερινά μαζικοί φορείς καταγγέλλουν τη ΝΑΤΟική επέμβαση στη Νέα Γιουγκοσλαβία και αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες αφύπνισης του λαού, διοργανώνοντας συλλαλητήρια καταδίκης και κατακραυγής ενάντια στις απρόκλητες πολεμικές επεμβάσεις.

Σήμερα,στις 10 π.μ., θα γίνει συλλαλητήριο στην Καστοριά μπροστά από το κτίριο της Νομαρχίας. Το συλλαλητήριο διοργανώνεται με την πρωτοβουλία του Σωματείου Γουνεργατών και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Καστοριάς και συμμετέχουν η τοπική ΕΛΜΕ, ο Σύλλογος Δασκάλων, ο Δήμος, η Νομαρχία και τα πολιτικά κόμματα ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, και ΣΥΝ.

Ακόμα υπάρχει πρόταση να παραμείνουν κλειστά τα εμπορικά καταστήματα κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Απόψε, Τρίτη, στις 8 το βράδυ, στον πεζόδρομο Κομνηνών στην Καλαμαριά οργανώνεται συγκέντρωση από το Δήμο Καλαμαριάς με τη στήριξη όλων των δημοτικών παρατάξεων.

Στην Ξάνθη,επίσης σήμερα, διοργανώνεται συλλαλητήριο στις 7.30μμ στην κεντρική πλατεία. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, Φοιτητικοί Σύλλογοι, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Ξάνθης, η τοπική ΕΛΜΕ, ο Πολιτιστικός Σύλλογος, ο ΦΕΞ, τα πολιτικά κόμματα κ.ά.

Στην Καβάλα σε συλλαλητήριο καλεί η τοπική Επιτροπή Ειρήνης όλους τους φορείς της πόλης στην κεντρική πλατεία την Τετάρτη στις 7μμ. Ενώ χτες βράδυ πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη με στόχο τη μαζική παρουσία όλων. Πριν τη συγκέντρωση οι καλλιτέχνες της Καβάλας θα δώσουν κοινή αντιπολεμική συναυλία.

Την Τετάρτη κλειστό σε ένδειξη διαμαρτυρίας θα παραμείνει από τις 12 ως τις 2 το μεσημέρι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στις 12 το μεσημέρι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι σε συνεργασία με την Πρυτανεία θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση συμπαράστασης στο σερβικό λαό στην αίθουσα τελετών του ΑΠΘ. Ενώ από τις 2 το μεσημέρι και μετά θα ξεκινήσει ανοιχτή συναυλία στο χώρο της Πλατείας Χημείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ