Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Διαδηλώσεις παντού

Φουντώνει καθημερινά το φιλειρηνικό αντιπολεμικό ποτάμι στην Πελοπόννησο. Στην Πάτρα χτες χιλιάδες λαού ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης Πάτρας, των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων της πόλης και πραγματοποίησαν τη μεγαλύτερη και μαχητικότερη συγκέντρωση της τελευταίας 20ετίας. Μεγαλύτερη ως την επόμενη...

Στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης ο πατρινός λαός συγκέντρωσε την οργή του ενάντια στους μακελάρηδες των λαών, βροντοφωνάζοντας να σταματήσει ο πόλεμος και να αφεθούν οι λαοί των Βαλκανίων να ζήσουν με αδελφοσύνη και συνεργασία. Εκπρόσωποι εργατικών σωματείων, φοιτητικών συλλόγων, εκπρόσωποι της ΤΑ και των πολιτικών κομμάτων καταδίκασαν τις δολοφονικές ενέργειες των αμερικανονατοϊκών και των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων - συμπεριλαμβανόμενης και της ελληνικής - που τους ενισχύουν. Ιδιαίτερα μαζική και μαχητική ήταν η παρουσία των μπλοκ της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, στο οποίο συμμετείχε και ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.

Το μεγάλο συλλαλητήριο έφθασε στην πλατεία Τριών Συμμάχων όπου έγινε αποκλεισμός της παραλιακής λεωφόρου και της σιδηροδρομικής γραμμής. Σήμερα, με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης και των εργατικών σωματείων, πραγματοποιείται ευρεία σύσκεψη φορέων με στόχο την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων. Μια κλιμάκωση που ξεκινά αύριο Τετάρτη με την περικύκλωση της αμερικανονατοϊκής βάσης του Αραξου στις 5.30 μ.μ.

Στην Κόρινθο χθες πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Επιτροπής Ειρήνης Κορίνθου, της Συντονιστικής Επιτροπής Συνδικαλιστών και του ΕΚ Κορίνθου, αντιιμπεριαλιστική αντιπολεμική συγκέντρωση στην οποία παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν ο νομάρχης Κορινθίας, οι δήμαρχοι Κορίνθου και Ξυλοκάστρου και πολλοί μαζικοί φορείς. Νέο συλλαλητήριο θα γίνει την Παρασκευή 2 του Απρίλη.

Στον Πύργο πραγματοποιείται σήμερα στις 7.30 μ.μ., στο ΕΚ Πύργου, συλλαλητήριο που διοργανώνει η Πανηλειακή Επιτροπή μαζικών φορέων που αποτελείται από την Επιτροπή Ειρήνης Ηλείας, την ΕΛΜΕ Ηλείας, το Συνδικάτο Οικοδόμων, την Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων, τους Δασκάλους και Νηπιαγωγούς Αμαλιάδας και Πύργου, το Σωματείο Συνταξιούχων και το Σωματείο Νοσοκομείου Πύργου.

Στη Ζάκυνθο η ΝΕ Ζακύνθου του ΚΚΕ πραγματοποιεί αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο σήμερα, στις 7 μ.μ., έξω από τα γραφεία της.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ