Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Συνεχής και προκλητική η παρουσία της Αστυνομίας!

Συνεχίζεται η κατάλυση του πανεπιστημιακού ασύλου από δυνάμεις της Αστυνομίας με ευθύνη της Συγκλήτου του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Οι πανεπιστημιακές αρχές, δουλικές στις επιταγές της κυβέρνησης, δε διστάζουν να παρακάμψουν την απαίτηση των φοιτητών για την έναρξη νέου γύρου συζητήσεων από μηδενική βάση, για την περιφρούρηση του ασύλου.

Η παρουσία των μυστικών αστυνομικών, αλλά και τροχονόμων στο χώρο του Πανεπιστημίου την ημέρα της 25ης Μαρτίου, την ώρα που πραγματοποιούνταν πανηγυρική εκδήλωση υπό την αιγίδα της Πρυτανείας, ήταν κάτι παραπάνω από προκλητική. Ο διοικητής της Τροχαίας, που βρισκόταν στο χώρο, δεν άφηνε να εισέλθουν φοιτητές με τα αυτοκίνητά τους στο προαύλιο του Πανεπιστημίου, ενώ δε δίστασε να ζητήσει ακόμη και τα στοιχεία των φοιτητών - μελών της παράταξης των Πανσπουδαστικών Κινήσεων Συνεργασίας, επικαλούμενος την άδεια της Συγκλήτου.

Ισχυρή ήταν και η παρουσία των αστυνομικών με πολιτικά έξω από την αίθουσα τελετών, οι οποίοι προσπάθησαν να απωθήσουν τους φοιτητές που θέλησαν να μπουν και να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στο χώρο του ΑΠΘ, καταγγέλλοντας τη, μέχρι τότε, σιωπή της πρυτανείας για το μακέλεμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας.

Οι φοιτητές όμως, αποφασισμένοι να συνεχίσουν έως το τέλος, έσπασαν τον κλοιό των ασφαλιτών και μπροστά σε όλους τους παρευρισκόμενους κατήγγειλαν την ένοχη σιωπή της πρυτανείας και των παρευρισκόμενων στην εκδήλωση "ντροπής" του κ. Δημάρχου και του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης. Τα αδικαιολόγητα που συμβαίνουν στο χώρο του ΑΠΘ, προσπάθησε να δικαιολογήσει ο υπουργός Ανάπτυξης Ε. Βενιζέλος, με εξυπνάδες "δικηγορίστικου" ύφους, ο οποίος και παρευρισκόταν στην εκδήλωση.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ