Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΜΠ
Διώξεις με στόχο την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται

Εκδικάζεται αύριο η προσφυγή της διοίκησης του ΕΙΝ κατά 10 οικοτρόφων. Συγκέντρωση έξω από το Ειρηνοδικείο διοργανώνει ο Σύλλογος Φοιτητών της Εστίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας καλούν αύριο, Τετάρτη 31 Μάρτη, οι οικότροφοι φοιτητές της Φοιτητικής Εστίας ΕΜΠ, καθώς εκδικάζεται στο Ειρηνοδικείο Αθήνας η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΕΙΝ ενάντια σε 10 φοιτητές - οικοτρόφους, οι οποίοι απειλούνται με έξωση. Οι φοιτητές δηλώνουν ότι οι διώξεις έχουν στόχο την τρομοκράτηση όσων αγωνίζονται.

Η δίωξη ενάντια στους φοιτητές ξεκίνησε με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4 Νοέμβρη του 1998 στην εστία, λίγες μόλις ώρες μετά τη λήξη της κατάληψης, την οποία είχε αποφασίσει η γενική συνέλευση του Συλλόγου Οικοτρόφων Φοιτητών, με αιτήματα να δοθούν δωμάτια στους νεοεισαχθέντες χωρίς να καταβληθεί ενοίκιο, ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, ζητώντας να προσληφθεί μόνιμο προσωπικό και να γίνει συντήρηση του κτιρίου. Αρχικά το ΕΙΝ είχε εισηγηθεί τη δίωξη 13 φοιτητών, από τους οποίους οι 3 δε διαμένουν πια στην εστία.

Σε συνέντευξη Τύπου, που έδωσαν χτες οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Οικοτρόφων της ΦΕΕΜΠ και οι διωκόμενοι φοιτητές, κατήγγειλαν για μια ακόμα φορά τις διώξεις ως πολιτικές, τονίζοντας πως αποτελούν συνέχεια των διώξεων που στο παρελθόν έχουν ασκηθεί εναντίον φοιτητών, των δικαστηρίων που στήθηκαν μετά το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, ως συνέχεια των αγροτοδικείων, της "εξοντωτικής πειθάρχησης" των αγωνιστών μαθητών, των διώξεων ενάντια σε κάθε αγωνιζόμενο εργαζόμενο και νέο που αντιστέκονται στον εκσυγχρονισμό, την ΟΝΕ, την πολιτική της κυβέρνησης.

Οι οικότροφοι φοιτητές υπογράμμισαν ότι στο πρόσωπο των συμφοιτητών τους διώκεται ολόκληρος ο σύλλογος που αντιτίθεται στην επιβολή εσωτερικού κανονισμού και κατήγγειλαν τη στάση του υπουργείου Παιδείας και της διοίκησης του ΕΙΝ. Στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών βρίσκονται οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας στο σύνολό τους και άλλοι φορείς. Το Πρυτανικό Συμβούλιο του Πανεπιστημίου Αθήνας χαρακτηρίζει "σκληρή και άδικη πράξη" την απομάκρυνση των φοιτητών από την εστία, ενώ η Πρυτανεία και η Σύγκλητος του ΕΜΠ έχουν εξουσιοδοτήσει τον πρύτανη να παραστεί ως μάρτυρας υπεράσπισης κατά τη δίκη των διωκόμενων φοιτητών.

Οι οικότροφοι φοιτητές σήμερα προγραμματίζουν γενική συνέλευση με προσανατολισμό να προχωρήσουν σε κατάληψη των 10 δωματίων των οικοτρόφων που απειλούνται με έξωση. Η αυριανή συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το Ειρηνοδικείο Αθήνας (Σταδίου 1) έχει προγραμματιστεί για τις 9.30 π.μ..

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο οικότροφοι φοιτητές! (2018-03-20 00:00:00.0)
Κοινή δράση και αγώνας των οικότροφων φοιτητών (2015-10-24 00:00:00.0)
«Οι φοιτητές δε θα κάνουν βήμα πίσω» (2008-03-07 00:00:00.0)
Τρομοκρατία σε βάρος των οικότροφων φοιτητών (1999-03-12 00:00:00.0)
Πρακτικές της χούντας ακολουθεί το ΕΙΝ! (1998-12-01 00:00:00.0)
Οχι στο ενοίκιο και τον αντιδραστικό κανονισμό (1997-10-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ