Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Η Ευρώπη των μεταναστών καταγγέλλει

Μαζική συγκέντρωση διοργάνωσαν οι Σέρβοι στο κέντρο της Στοκχόλμης, στην οποία συμμετείχε δυναμικά και η Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και Κοινοτήτων Σουηδίας (ΟΕΣΚΣ), εκφράζοντας την ενεργό συμπαράσταση του ελληνισμού της Σουηδίας στον αγώνα των Σέρβων για το δικαίωμα να αποφασίζουν οι ίδιοι για τη χώρα τους χωρίς ξένη επέμβαση.

Η ΟΕΣΚΣ σε ανακοίνωσή της καταδικάζει τους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ και τους καταγγέλλει ως κρατική τρομοκρατική ενέργεια των Αμερικανών και των συμμάχων του, ενώ καταγγέλλει τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την ανοχή στη φονική αυτή ενέργεια του ΝΑΤΟ.

Καλεί δε την ελληνική κυβέρνηση να μη συμμετάσχει με οποιοδήποτε τρόπο στον βρώμικο αυτό πόλεμο, αλλά να προχωρήσει αμέσως στο πάγωμα της συμμετοχής της χώρας μας στο ΝΑΤΟ και να συντονιστεί με τις δυνάμεις εκείνες που αντιδρούν στην πολεμική αυτή ενέργεια του ΝΑΤΟ. Καλεί, τέλος, όλους τους Ελληνες της Σουηδίας να συμμετάσχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις του σερβικού λαού για το σταμάτημα των βομβαρδισμών.

Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία

Την τυχοδιωκτική επίθεση του ΝΑΤΟ καταδικάζει με ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων στη Γερμανία,απαιτώντας την άμεση παύση των πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον του λαού της Γιουγκοσλαβίας. Επίσης, ζητά την επιστροφή των εμπλεκόμενων μερών στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, με στόχο την εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης προς όφελος όλων, των Σέρβων και των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και όλων των λαών των Βαλκανίων, μέσα στα αναγνωρισμένα διεθνώς σύνορα, με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της εδαφικής κυριαρχίας των κρατών της περιοχής.

"Η εμπέδωση της "νέας τάξης πραγμάτων" στην περιοχή των Βαλκανίων υπό την κηδεμονία τους είναι ο ανομολόγητος στόχος των Αμερικανών", τονίζει στην ανακοίνωση η Ομοσπονδία, επισημαίνοντας ότι οι ευθύνες του Βελιγραδίου στην κρίση του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορούν να αποτελούν άλλοθι για τις στρατιωτικές επιθέσεις των Αμερικανών και του ΝΑΤΟ, ενώ "ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της περιοχής των Βαλκανίων και γενικότερης πολεμικής ανάφλεξης είναι υπαρκτός και καταδικαστέος".


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ