Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΡΟΜΟΚΑΪΤΕΙΟ
Παραγωγή φαγητού σε βρώμικο χώρο!
  • Κάθε μέρα παρασκευάζονται 3.000 μερίδες κάκιστης ποιότητας φαγητού για το "Δρομοκα'ϊτειο" αλλά και το "Δαφνί"
  • Ερώτηση κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορ. Κολοζώφ και Απ. Τασούλας

Επικίνδυνη είναι η διατροφή των νοσηλευομένων του "Δρομοκαϊτειου" και τουΨυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (ΨΝΑ) καθώς, μετά την κατάρρευση των μαγειρείων του ΨΝΑ πριν από ένα περίπου χρόνο, οι 3.000 μερίδες των τροφίμων των δύο νοσοκομείων παρασκευάζονται στα μαγειρεία του "Δρομοκαϊτειου" - το οποίο έχει δυναμικότητα 1.000 μερίδων - κάτω από άθλιες συνθήκες. Την ίδια στιγμή το "Δρομοκαϊτειο" αντιμετωπίζει και σημαντικές ελλείψεις προσωπικού καθώς σε 1.100 οργανικές θέσεις και για 700 και πλέον ασθενείς υπηρετούν 450 εργαζόμενοι όλων των ειδικοτήτων.

Τα σημαντικά αυτά προβλήματα επισημαίνουν σε Ερώτησή τους προς τον υπουργό Υγείας και Πρόνοιας Λ. Παπαδήμα, οι βουλευτές του ΚΚΕ Ορέστης Κολοζώφ και Αποστόλης Τασούλας.

Οπως τονίζουν οι κομμουνιστές βουλευτές, σήμερα στο μικρό χώρο των μαγειρείων του "Δρομοκαϊτειου", όπου δεν έχει γίνει καμία ανανέωση της υποδομής και των μηχανημάτων, είναι αναγκασμένοι να στοιβάζονται μηχανήματα παρασκευής και εργαζόμενοι και των δύο νοσοκομείων για να παρασκευάσουν 3.000 μερίδες ημερησίως, με αποτέλεσμα η ποιότητα του φαγητού να είναι κάκιστη, αφού δεν τηρούνται - εξ ορισμού πλέον - ούτε οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής. Μάλιστα, σε έγγραφο της Νομαρχίας Αθηνών (17 - 3 - 99) καταγράφεται πως η παρασκευή των φαγητών γίνεται σε πολύ βρώμικο χώρο εν μέσω εντόμων!

"Πριν από οκτώ μήνες περίπου, υπογραμμίζουν οι δύο βουλευτές, επισκέφθηκε το ΨΝΑ η τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας και δεσμεύτηκε κατηγορηματικά να φτιάξει νέα μαγειρεία, πράγμα το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει. Οι εργαζόμενοι επισημαίνουν το μεγάλο κίνδυνο που υπάρχει, λόγω του μεγάλου φόρτου για την παρασκευή 3.000 μερίδων, τα μηχανήματα να πάθουν ζημιά, να καταστραφούν και να μην μπορούν πλέον να λειτουργήσουν εφοδιάζοντας και τα δύο νοσοκομεία με φαγητό. Να σημειωθεί ότι για το πρόβλημα έχουν γίνει παραστάσεις και στάλθηκαν υπομνήματα στον υπουργό και στον υφυπουργό Υγείας, όμως, παρά τις θετικές απαντήσεις, στην ουσία η κατάσταση παραμένει η ίδια και απ' ό,τι φαίνεται δεν υπάρχει προοπτική για σύντομη αποχώρηση του ΨΝΑ από τα μαγειρεία του "Δρομοκαϊτειου"".

Τέλος, οι βουλευτές του ΚΚΕ ρωτούν τον υπουργό Υγείας:

  • Γιατί μέχρι σήμερα, μετά από ένα και πλέον χρόνο, δεν αποκαταστάθηκαν τα μαγειρεία του ΨΝΑ "Δαφνί" και πότε προβλέπεται ότι θα λυθεί το πρόβλημα;
  • Τι μέτρα έχουν παρθεί και τι προγραμματισμός υπάρχει για να εξαλειφθεί η τραγική κατάσταση που επικρατεί στα μαγειρεία του "Δρομοκαϊτειου", η οποία έχει σαν αποτέλεσμα, την κάκιστη ποιότητα στο φαγητό, την καταστροφή των μηχανημάτων και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας για τους εργαζόμενους;

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ