Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 40
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Οι βάρβαροι δε θα περάσουν

Το ειδεχθές έγκλημα της μαύρης σπείρας συνεχίζεται. ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και "Ευρωπαϊκή Ενωση" εξακολουθούν να βυθίζουν, με κτηνώδη μανία, το δολοφονικό, στιλέτο τους στα πλευρά της Γιουγκοσλαβίας, για να της κόψουν την ανάσα κι έπειτα να την τεμαχίσουν, όπως έχουν αποφασίσει από καιρό. Το θύμα τους όμως, δεν είναι εύκολο, δε λυγίζει, δεν υποκύπτει. Αιμορραγεί όλη τη νύχτα από τα γκανγκστερικά χτυπήματά τους, αλλά, μόλις ξημερώνει, δένει τις πληγές του και στέκει πάλι όρθιο. Και τραγουδώντας και χορεύοντας στις πλατείες της Πρίστινας και του Βελιγραδίου, υψώνει ως τα ουράνια τη σημαία της αντίστασης και γίνεται έτσι "κάρφος" στα σκοτεινά μάτια των δολοφόνων. Ο Δαβίδ κι ο Γολιάθ. Ο Νέστορας και ο Λιαίος. Το ψυχικό σθένος του αδύναμου και η κούφια ισχύς του δυνατού. Το φρόνημα, που καταρρακώνει την αλαζονεία. Το πάθος του αδούλωτου, που δε μετράει ποτέ τις λόγχες του "αφέντη", που θέλει να τον εξανδραποδίσει. Ετσι γεννήθηκαν οι Θερμοπύλες, έτσι γεννήθηκε το Μεσολόγγι, έτσι η Γιουγκοσλαβία σήμερα ανυψώνεται σε ένα νέο σύμβολο αντίστασης κατά του φασισμού της "Νέας Τάξης".

Το ειδεχθές έγκλημα της μαύρης σπείρας συνεχίζεται. Εν ονόματι της ..."ειρήνης και του ανθρωπισμού", μια κυρίαρχη χώρα ανασκάπτεται εκ θεμελίων από τους "νεοβάρβαρους" των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ και ένας λαός ζει την ανείπωτη φρίκη του πολέμου. Με το "έτσι θέλω", ο "λεκές" της ανθρωπότητας Μπιλ Κλίντον και οι "λακέδες" του, που κυβερνούν την "Ευρώπη", εξαπολύουν "τόμαχοουκ" και άλλες μηχανές θανάτου σε ολόκληρη την επικράτεια της Γιουγκοσλαβίας. Και μέσα στους κρατήρες που ανοίγουν οι πύραυλοι και οι βόμβες των αισχρών επιδρομέων, θάβονται συντρίμμια κτιρίων, ανθρώπινα κορμιά και όλοι οι κανόνες του Διεθνούς Δικαίου. Εκεί μέσα βρίσκονται, ήδη, και η ανεξαρτησία των κρατών και το απαραβίαστο των συνόρων και οι διατάξεις για την προστασία των αμάχων. Οι σαλτιμπάγκοι της Δύσης, που διατυμπάνιζαν σε συνόδους και φόρουμ όλες αυτές τις αξίες, δε δίστασαν στιγμή, κατά την επιδρομή τους, να τις σφαγιάσουν σωρηδόν, υπό τα απαθή βλέμματα του ΟΗΕ. Του ΟΗΕ, που, ειρήσθω εν παρόδω, πολύ σύντομα θα έχει το τέλος που είχε και η προκάτοχός του "Κοινωνία των Εθνών".

Ο "χορός του θανάτου" άρχισε μεν στη Γιουγκοσλαβία, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο ότι δε θα περιοριστεί εκεί. Οι ΗΠΑ και οι Ευρωπαίοι υποτακτικοί τους έχουν σχέδια, που εκτείνονται πολύ πιο πέρα από αυτή τη χώρα. Αγκαλιάζουν όλα τα Βαλκάνια και τώρα ή σε μικρό χρονικό διάστημα θ' ακουστούν κι αλλού σειρήνες και οι άνθρωποι θ' αναγκαστούν κι αλλού να καταφύγουν ως ασπάλακες στα καταφύγια και να θρηνήσουν τις γκρεμισμένες εστίες τους και τους προσφιλείς τους νεκρούς. Τώρα μεν πυρπολείται το σπίτι του γείτονα, αλλά αύριο θα πυρπολείται το δικό μας. Γι' αυτό ξεσηκωθείτε όλοι τώρα κι ας μη σας αγγίζουν ακόμη οι φλόγες. Ξεσηκωθείτε εναντίον της μαύρης σπείρας, εναντίον των βαρβάρων της "Νέας Τάξης" και προσπαθήστε να σβήσετε τη φωτιά που άναψαν και να ματαιώσετε τα γκανγκστερικά σχέδιά τους. Μη σκεφτείτε ούτε στιγμή ότι είστε "μικροί" ή "αδύναμοι" μπροστά στους ενωμένους πυρπολητές. Η πίστη σας σε ιδεώδη, που αυτοί έχουν ποδοπατήσει, μπορεί να κάνει θαύματα...

Τάσος ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ