Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΘΕΣΣΑΛΙΑ
Μιας νέας αντίστασης χτυπά καμπάνα

Πανθεσσαλικό συλλαλητήριο και ταυτόχρονα, κατάληψη του στρατοπέδου "Σχοινά" στον Τύρναβο - εκεί, όπου εδρεύει και είναι έτοιμο να λειτουργήσει το στρατηγείο του ΝΑΤΟ - πραγματοποιείται, στις 12 το μεσημέρι, της ερχόμενης Κυριακής, 4 Απρίλη. Το συλλαλητήριο διοργανώνουν από κοινού οιΕπιτροπές Ειρήνης των τεσσάρων θεσσαλικών νομών και αποτελεί συνέχεια και, ταυτόχρονα, σταθμό στις κινητοποιήσεις του θεσσαλικού λαού, που άρχισαν αμέσως μετά την έναρξη του βρώμικου πολέμου που κήρυξε το ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας, ανάβοντας φωτιές στα Βαλκάνια.

Οι αντιπολεμικές - αντιιμπεριαλιστικές κινητοποιήσεις - όπου συμμετέχουν δεκάδες μαζικοί φορείς της περιοχής εκφράζοντας την ενεργό αλληλεγγύη του λαού μας στον αγωνιζόμενο σερβικό λαό - θα συνεχιστούν και θα ενταθούν. Σήμερα στις 8 μ.μ. στην πλατεία Πολυτεχνείου των Τρικάλων θα πραγματοποιηθεί νέο συλλαλητήριο, ενώ την ερχόμενη Παρασκευή ξανά στην Καρδίτσα και στον Αλμυρό της Μαγνησίας.

Ολοι στον αγώνα

Στη συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, χτες στη Λάρισα, οι πρόεδροι και άλλοι εκπρόσωποι των Επιτροπών Ειρήνης από τους τέσσερις Θεσσαλικούς νομούς, ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της πανθεσσαλικής, αντιπολεμικής, αντιιμπεριαλιστικής διαδήλωσης, έξω από το στρατηγείο του ΝΑΤΟ στον Τύρναβο και έγινε κάλεσμα προς κάθε μαζικό φορέα και προς όλους τους κατοίκους της Θεσσαλίας, να συμμετάσχουν, ενώ θα ληφθούν και πρακτικά μέτρα για τη μεταφορά του κόσμου στο χώρο της εκδήλωσης.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους, οι εκπρόσωποι του ειρηνικού κινήματος της περιοχής, επεσήμαναν την ανάγκη να αντιληφθεί όλος ο λαός ότι έχουμε να κάνουμε με αδίστακτους εκπροσώπους των αμερικάνικων και ευρωπαϊκών μονοπωλίων και πολυεθνικών που θέλουν να επιβάλλουν με τη φωτιά και με το θάνατο τα σχέδιά τους στα Βαλκάνια, θέλουν να διασφαλίσουν με τη βία τα κέρδη που τους εξασφαλίζει η καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και τόνισαν ότι αυτά τα απάνθρωπα σχέδια δεν αντιμετωπίζονται με τη μοιρολατρία και την υποταγή.

"Η κυβέρνηση Σημίτη, τονίστηκε, όχι μόνο δε διαφοροποιείται, συνεχίζει να υποστηρίζει στην ουσία τις ΝΑΤΟικές επιχειρήσεις και εξακολουθεί να παρέχει διευκολύνσεις για μεταφορά ΝΑΤΟικών στρατευμάτων στα Σκόπια με στόχο τη Σερβία. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σε αντίθεση με τη θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού".

Στη Λάρισα

Χιλιάδες Λαρισαίοι συγκεντρώθηκαν χτες βράδυ στην κεντρική πλατεία και διαδήλωσαν - μέσα στη βροχή - εναντίον της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Γιουγκοσλαβία, εκφράζοντας ενεργά την αλληλεγγύη τους στον αγωνιζόμενο ηρωικά σερβικό λαό.

Το χτεσινοβραδινό μεγαλειώδες συλλαλητήριο οργάνωσαν ο δήμος και η Νομαρχία Λάρισας, με τη συμμετοχή δεκάδων μαζικών φορέων και οργανώσεων του νομού, ανάμεσά τους το ΤΕΙ Λάρισας, το Ιατρικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο, το ΓΕΩΤΕΕ, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, η Ενωση Αγροτικών Συνεταιρισμών, ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος των Εργαζομένων στο δήμο, ο Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας και άλλοι.

Στο συλλαλητήριο μίλησαν ο Νομάρχης Λάρισας, Γ. Φλώρος και ο δημαρχεύων του Δήμου Λάρισας, Κ. Τζιαστούδης,ενώ στο ψήφισμα της συγκέντρωσης καταδικάζεται η ΝΑΤΟική επέμβαση και εκφράζεται η συμπαράσταση στους Σέρβους.

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε συγκλονιστική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με τους χιλιάδες διαδηλωτές Λαρισαίους να κρατούν ελληνικές σημαίες, πανό και πικέτες και να φωνάζουν συνεχώς αντιαμερικανικά, αντινατοϊκά και αντιΕΟΚικά συνθήματα, αλλά και συνθήματα που καταγγέλλουν τη φιλοϊμπεριαλιστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης, που, ουσιαστικά, συμμετέχει στην ιμπεριαλιστική επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ