Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 32
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αγωνιστικός Απρίλης για τους εργαζόμενους στους δήμους

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) στην άρνηση του υπουργείου Εσωτερικών να απαντήσει, έστω, σε μια σειρά οικονομικών, θεσμικών και ασφαλιστικών αιτημάτων τους.

Σε πρόσφατη συνεδρίασή του το Γενικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων (ΠΟΕ) στους ΟΤΑ αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης προειδοποιητικής πανελλαδικής απεργίας, την Παρασκευή, 2 Απρίλη και 48ωρης, στις 22 και στις 23 του ίδιου μήνα.Επίσης, αποφάσισε αποχή από τις εργασίες στις 24 και 25 Απρίλη.Στις 2 και στις 22 Απρίλη οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκεντρώσεις στα γραφεία της ΠΟΕ ΟΤΑ, στην πλατεία Καραϊσκάκη, και πορεία προς το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ανάλογες συγκεντρώσεις αποφασίστηκε να πραγματοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, στις έδρες των νομών.

Οι εργαζόμενοι ζητούν, ανάμεσα στα άλλα, να μπει φραγμός στις ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων που προβλέπονται στους Οργανισμούς Εσωτερικής Υπηρεσίας των δήμων. Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να σταματήσει το καθεστώς των εκτάκτων. Επίσης να θεσπιστεί το εκλογικό επίδομα και να αυξηθεί το επίδομα που παίρνουν όσοι εργάζονται σε ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Στις 23 Απρίλη,θα συγκληθεί εκ νέου το Γενικό Συμβούλιο της ΠΟΕ ΟΤΑ και ανάλογα με τις εξελίξεις θα αποφασίσουν κλιμάκωση των κινητοποιήσεων ή όχι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ