Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΗΜΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
Ο πολιτισμός μάς ενώνει

Εγκαινιάστηκε το νέο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου

"Ο πολιτισμός ενώνει μέσα από τη διαφορετικότητα". Με γνώμονα την ανάγκη για τη δημιουργική έκφραση αυτής της διαφορετικότητας, η δημοτική αρχή της Πετρούπολης εγκαινίασε πριν λίγες μέρες, άλλη μια εστία πολιτιστικής και καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, πραγματοποιώντας ένα από τα όνειρα, όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και του επίτιμου δήμαρχου της Πετρούπολης Νίκου Παξιμαδά.

Πρόκειται για το Πνευματικό Κέντρο Πετρούπολης, ένα ζεστό, φιλόξενο, τριώροφο κτίριο πολλαπλών χρήσεων, προορισμένο να καλύψει σημαντικές ανάγκες, αλλά και να υποβοηθήσει λειτουργίες και δραστηριότητες "μιας δημιουργικής κοινωνίας, όπως είναι η κοινωνία της Πετρούπολης".

Ο δήμαρχος της πόλης Γιώργος Γιώγος,αφού καλωσόρισε όσους βρέθηκαν στα εγκαίνια, τόνισε ότι "το κτίριο αυτό είναι καρπός της λαχτάρας μας, να ανταποκριθούμε σε διαπιστωμένες και έντονες ανάγκες πολιτιστικής έκφρασης. Η προσπάθειά μας αυτή ξεκινάει από μια διαπίστωση. Πάνω από 1.000 άτομα συμμετέχουν σε μόνιμη βάση στα διάφορα τμήματα πολιτιστικών και τοπικών συλλόγων, οι οποίοι δημιουργήθηκαν πριν τέσσερα χρόνια στο δήμο. Αυτό είναι και το σημαντικότερο κεφάλαιο της Πετρούπολης. Οι άνθρωποι που την κατοικούν".

Το Πνευματικό Κέντρο είναι η συνέχεια διάφορων πολιτιστικών προσπαθειών, που έχουν γίνει από το Δήμο Πετρούπολης, όπως η κατασκευή θεατρικών σκηνών σε όλα τα σχολεία της πόλης, ο χαρακτηρισμός του θερινού κινηματογράφου, ο οποίος λειτουργεί εδώ και εννιά χρόνια, σε διατηρητέο, την κατασκευή του νέου "Θεάτρου Πέτρας", χωρητικότητας 4.500 θέσεων, το οποίο φιλοξενεί ένα από τα σημαντικότερα Φεστιβάλ της χώρας, η ολοκλήρωση του Πολιτιστικού Κέντρου, οι εργασίες για τη δημιουργία Δημοτικού Ωδείου με αίθουσες διδασκαλίας κ.ά.

Ο Γ. Γιώγος επισήμανε ότι μόνο το 0,5% του κρατικού προϋπολογισμού διατίθεται, για να καλύψει τις ανάγκες της πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας των Ελλήνων. "Το μεγαλύτερο μέρος του κρατικού προϋπολογισμού, που αφορά στον πολιτισμό, κατευθύνεται στην ενίσχυση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας, όπως στην περίπτωση του γνωστού μεγαλοεκδότη και του Μεγάρου του. Εμείς στην Πετρούπολη έχουμε διαφορετική γνώμη", υπογράμμισε ο Δήμαρχος. Και συνέχισε: "Δε διαφωνούμε απλά, με αυτή την κρατική πολιτική της μιζέριας. Με τα λιγοστά μέσα που διαθέτουμε θα δώσουμε τη δική μας συμβολή στην υπόθεση "πολιτισμός". Θα δώσουμε το παράδειγμα της πολιτικής που πρέπει να εφαρμοστεί με πράξεις και όχι με λόγια. Το 20% του προϋπολογισμού του δήμου μας διατίθεται για τον πολιτισμό".

Στα εγκαίνια παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο επίτιμος δήμαρχος Ν. Παξιμαδάς,το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης, εργαζόμενοι του Δήμου, ο Νίκος Τριανταφύλλου επικεφαλής της "Δημοκρατικής Ενότητας" Ιλίου, μαζικοί φορείς και κάτοικοι της Πετρούπολης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ