Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΙΑΚΟΙ
Πάντα στην πρώτη γραμμή

Στις μαζικές ανακοινώσεις - διαμαρτυρίες, που φθάνουν καθημερινά στην εφημερίδα, από Οργανώσεις, Κινήσεις και άλλους μαζικούς φορείς, για το σταμάτημα του αισχρού πολέμου στη Γιουγκοσλαβία, την πρώτη θέση κατέχουν αυτές των Αντιστασιακών μας Οργανώσεων.

Πανελλήνια Ενωση Αντιστασιακών Εθνικής Αντίστασης

"Εμείς οι αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στο σερβικό λαό, που υπερασπίζεται την ακεραιότητα της χώρας του, καθώς και τη θέλησή μας να παλέψουμε μαζί του για τη Νέα Τάξη των ιμπεριαλιστών, όπως τότε που παλέψαμε μαζί τον φασίστα Χίτλερ και νικήσαμε!

Συνεχίζουμε, επίσης, την πάλη μας για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και την υπεράσπιση της ειρήνης. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της χώρας μας για τις διευκολύνσεις που παρέχει στη διέλευση των ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από τα εδάφη μας, στρατευμάτων που προορίζονται να κτυπήσουν τους λαούς της Γιουγκοσλαβίας. Απαιτούμε να σταματήσει κάθε μορφή συμμετοχής της Ελλάδας στις εγκληματικές ενέργειες. Να επιστρέψουν άμεσα οι μονάδες του ελληνικού στρατού από τη Βοσνία και Αλβανία. Εξω οι Αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ από τα Βαλκάνια".

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων - Αγωνιστών ΕΑ 1941 - '44

"Καταγγέλλουμε την ορδή των Αμερικάνων - ΝΑΤΟικών δολοφόνων. Ξαναλέμε, όπως το 1941: Οχι στην υποταγή και στο ραγιαδισμό. Ναι στην αντίσταση και στον αγώνα, μαζί με τους λαούς των Βαλκανίων, ενάντια στους βάρβαρους, φασίστες επιδρομείς".

Πανελλήνια Ενωση Αγωνιστών και Φίλων της ΕΠΟΝ (ΠΕΑΦΕ)

"Το αίμα τρέχει ξανά... Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους συναγωνιστές μας, που μαζί πολεμήσαμε το φασισμό και στεκόμαστε δίπλα τους για να φράξουμε το δρόμο στους επιδρομείς. Δε θα αφήσουμε τους γκάνγκστερ των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ να διαλύσουν τη Γιουγκοσλαβία και να ξαναχαράξουν τα σύνορά της".

Σ' αυτό το πνεύμα κινούνται και οι ανακοινώσεις - καταγγελίες των παρακάτω Παραρτημάτων της ΠΕΑΕΑ και των άλλων ΕΑΜογενών Οργανώσεων:

Πετραλώνων - Θησείου - Πάνω Σφαγείων,Γλυφάδας,Αιγάλεω,Καλλιθέας,Μενιδίου,Βόλου,Αμαρουσίου,Λαυρίου,Ξάνθης,Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Συνταξιούχων - Αναπήρων και Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης και Αντιδικτατορικού Αγώνα (ΠΟΣΑΘΕΑΑ).Κίνηση Αντιστασιακών Εκπαιδευτικών(ΚΑΕ), το Παράρτημα ΙΛΙΟΥ της ΠΕΑΕΑ και η Πανελλήνια Ενωση Κρατουμένων Αγωνιστών Μακρονήσου (ΠΕΚΑΜ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ