Τρίτη 30 Μάρτη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΜΕΑ Δ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στο επίκεντρο η δράση για την ειρήνη

Η 1η και ιδρυτική Συνδιάσκεψη του Τομέα Δήμου Θεσσαλονίκης της ΚΝΕ,που αποτελείται από ΟΒ μαθητών και εργαζομένων, της περιοχής Χαριλάου, Τούμπας και του Κέντρου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 28 Μάρτη, μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού για την ανοδική πορεία της Οργάνωσης, αλλά και αγανάκτησης για τα δραματικά γεγονότα του Κοσσυφοπεδίου.

Οι αντιπρόσωποι μετέφεραν στη συνδιάσκεψη τις πλούσιες εμπειρίες τους από τους μαθητικούς αγώνες και τόνισαν ιδιαίτερα το ρόλο της ΚΝΕ στην οργάνωση και την ανάπτυξη του μαθητικού κινήματος, που έφερε καίριο πλήγμα στην κυβερνητική πολιτική. Τόνισαν, επίσης, την ανάγκη της οργανωμένης και συγκροτημένης δουλιάς μέσα στα σχολεία, στοχεύοντας στην ακόμη μεγαλύτερη ανάπτυξη της Οργάνωσης.

Οι συνδικαλιστές μαθητές υπογράμμισαν ότι αυτοί είναι η κερδισμένοι γενιά. Μια γενιά, που απέδειξε ότι ξέρει να αγωνίζεται, να διεκδικεί και να κερδίζει μέσα από την οργανωμένη πάλη. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο με τους φυσικούς συμμάχους της νεολαίας, που δεν είναι άλλοι από τους καθηγητές, τους γονείς, τους φοιτητές, τους ίδιους τους εργαζόμενους. Τόνισαν, επίσης, ότι η μάχη ενάντια στη δουλική πολιτική της κυβέρνησης δε σταματά εδώ. Οι μάχες θα συνεχιστούν και θα είναι νικηφόρες για το μαθητικό κίνημα.

Εμφαση στις μαθητικές κινητοποιήσεις δόθηκε και από τους εργαζόμενους Κνίτες, που, κατά τη διάρκεια των μαθητικών κινητοποιήσεων, βρέθηκαν στο πλευρό των αγωνιζόμενων μαθητών, δίνοντας μαζί τη μάχη για μια δημόσια δωρεάν παιδεία για όλο τον λαό. Μια μάχη που τους βοήθησε να θέσουν ουσιαστικούς στόχους και σύσφιξε ακόμη περισσότερο τις σχέσεις μεταξύ των μελών της ΚΝΕ.

Μπροστά στα δραματικά γεγονότα στο Κόσσοβο κάτω από τις επιταγές των ΗΠΑ, ΕΕ και ΝΑΤΟ και τη δουλική εμπλοκή της χώρας μας στον ωμό εκβιασμό ενάντια σε ένα ελεύθερο ανεξάρτητο κράτος, οι μαθητές και οι εργαζόμενοι έθεσαν ως στόχο την άμεση επαναδραστηριοποίηση της "Νεανικής Δράσης για την Ειρήνη" στο Δήμο Θεσσαλονίκης. Μια νεανική οργάνωση για την ειρήνη, που θα συσπειρώσει γύρω της νέους ανθρώπους, που αντιτίθενται και παλεύουν ενάντια στις ιμπεριαλιστικές διαθέσεις των κρατών. Ενώ οι μαθητές έβαλαν στόχο να φέρουν για συζήτηση το θέμα της ειρήνης στη Βαλκανική στα σχολεία τους, καλώντας μαζικά τους συμμαθητές τους να αντιδράσουν έμπρακτα ενάντια στην απειλή του πολέμου.

Ενόψει των ευρωεκλογών, οι Κνίτες και οι Κνίτισσες αποφάσισαν να διευρύνουν ακόμη περισσότερο την επιρροή τους στους χώρους, όπου ζει και εργάζεται η νεολαία, στοχεύοντας στην υπερψήφιση του ψηφοδελτίου του ΚΚΕ από τους νέους και τις νέες που αντιδρούν και αντιστέκονται.

Την 1η Τομεακή Συνδιάσκεψη του Τομέα Δήμου Θεσσαλονίκης παρακολούθησε ο Νίκος Χριστάνης, εκ μέρους του ΝΓ Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ, ενώ γραμματέας του Τομέα εκλέχτηκε ο Δημήτρης Μαϊκίδης,μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Γόνιμη συζήτηση προσανατολισμένη στις Θέσεις του ΚΣ για το 13ο Συνέδριο (2023-01-18 00:00:00.0)
Kυκλοφορεί ο «Οδηγητής» του Φλεβάρη (2022-02-05 00:00:00.0)
Μαθητικά φεστιβάλ της ΚΝΕ (2013-04-18 00:00:00.0)
Πετυχημένες εκδηλώσεις στην Πάτρα (2010-06-22 00:00:00.0)
Μαθητικά συμβούλια μπροστάρηδες στους αγώνες! (2009-10-14 00:00:00.0)
Προσπάθεια φίμωσης της ΚΝΕ (2009-05-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ