Τετάρτη 28 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
Στο στόχαστρο οι λαοί
ΔΗΚΚΙ
Ο αυταρχισμός χτυπάει την πόρτα μας

Εκδήλωση με θέμα «Τρομοκρατία - Δημοκρατία - Ατομικές Ελευθερίες» πραγματοποίησε τη Δευτέρα το βράδυ το ΔΗΚΚΙ

«Οταν ο αυταρχισμός χτυπάει την πόρτα των διπλανών και δεν αντιδρούμε, να είμαστε σίγουροι ότι θα χτυπήσει και τη δική μας πόρτα». Αυτή την επισήμανση έκανε ο Δ. Τσοβόλας, πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, ξεκινώντας την εκδήλωση που διοργάνωσε προχτές το βράδυ το κόμμα του σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα: «Τρομοκρατία - Δημοκρατία - Ατομικές Ελευθερίες».

Ο Δ. Τσοβόλας είπε ξεκάθαρα ότι «στο όνομα της πάταξης της τρομοκρατίας προσπαθούν να πατάξουν τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες των λαών», προσθέτοντας ότι οι 15 υπουργοί Δικαιοσύνης της ΕΕ πήραν αποφάσεις στην πρόσφατη σύνοδό τους «που δε θα θέλαμε ούτε να σκεφτούμε ότι θα εφαρμοστούν». Υπογράμμισε ότι, ήδη, έχει αρχίσει να γίνεται εφαρμογή ανάλογων μέτρων, όπου φυλακίζονται «ύποπτοι», διαπομπεύονται και χρησιμοποιούνται για να εξυπηρετηθούν άλλες σκοπιμότητες.

Τα μέτρα που έχουν σκοπό να περάσουν οι κυβερνήσεις της ΕΕ, πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, αναφέροντας, μεταξύ άλλων, το λεγόμενο ευρωένταλμα και τα στρατοδικεία που στήνονται στις ΗΠΑ, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να αφήσουμε να περάσουν, καλώντας τους παραβρισκόμενους να αντισταθούν «στη λαίλαπα που πλήττει τις δημοκρατικές δομές των κοινωνιών μας».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ως κεντρικοί ομιλητές η Αλ. Μαραγκοπούλου, πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, ο Γ. Α. Μαγκάκης, τέως υπουργός Δικαιοσύνης, ο Αν. Πεπονής, τέως υπουργός, και ο Η. Νικολόπουλος, μέλος της ΠΓ του ΔΗΚΚΙ.

Την «καταρράκωση των δικαιωμάτων και δημοκρατικών ελευθεριών» τόσο στις ΗΠΑ όσο και στην ΕΕ, επισήμανε η Α. Μαραγκοπούλου, λέγοντας ότι «χρειάζεται αγώνας από όλους μας», ενώ ο Αν. Πεπονής αναφέρθηκε στο «ευρωένταλμα», το οποίο «έρχεται σαν οδοστρωτήρας να γκρεμίσει τις δημοκρατικές εγγυήσεις της κοινωνίας μας».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Γ. Α. Μαγκάκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι το πακέτο των «αντιτρομοκρατικών μέτρων» από τους 15 υπουργούς Δικαιοσύνης της ΕΕ ποινικοποιεί ακόμη και τα λαϊκά και εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα. Ακόμη χαρακτήρισε τον «ορισμό της τρομοκρατίας», που πάει να επιβληθεί, «δημοκρατικά απαράδεκτο, ο οποίος μας θυμίζει τον νόμο 509, με τον οποίο πλήθος Ελλήνων αγωνιστών οδηγήθηκαν στις φυλακές και στα εκτελεστικά αποσπάσματα».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ