Πέμπτη 29 Νοέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συνέδριο Ομοσπονδίας Αξιωματικών ΕΛ.ΑΣ.

«Θέλουν να βάλουν την Αστυνομία ενάντια στον λαό που αγωνίζεται για τα δικαιώματά του. Αυτός ο ρόλος είναι αντίθετος με το σύνθημα του συνεδρίου σας "Η κατοχύρωση των δικαιωμάτων των αστυνομικών εγγυάται τις ελευθερίες των πολιτών"». Το μήνυμα αυτό απηύθυνε ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης, μιλώντας προς τους συνέδρους του 7ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας (ΠΟΑΞΙΑ), που ξεκίνησε χτες και ολοκληρώνεται σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Ο Π. Κοσιώνης σημείωσε ότι σε παγκόσμιο επίπεδο και στην Ελλάδα έχει ξεκινήσει μια πραγματική επέλαση ενάντια σε θεμελιώδη λαϊκά δικαιώματα, με πρόσχημα τα γεγονότα της 11ης του Σεπτέμβρη στις ΗΠΑ, και για την πραγμάτωση αυτής της αντιλαϊκής πολιτικής χρησιμοποιείται και η Αστυνομία. «Αυτός είναι ο λόγος, πρόσθεσε, που δεν έχει κατοχυρωθεί συνταγματικά ο ρόλος της Ελληνικής Αστυνομίας, για την προστασία του πολίτη και όχι για την πάταξη του λαϊκού κινήματος».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Μ. Βετούλης, αναφέρθηκε στα προβλήματα του κλάδου, λέγοντας πως για κανένα από αυτά δεν έχει δοθεί οριστική λύση. Εκτός από τα καθαρώς επαγγελματικά αιτήματα, ο Μ. Βετούλης αναφέρθηκε και στα «εν γένει προβλήματα αστυνόμευσης», που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση των υπηρεσιών, την ανακατανομή της οργανικής δύναμης, την έλλειψη προσωπικού, τη μη επαρκή εκπαίδευση και επανεκπαίδευση, την κατασπατάληση αστυνομικών δυνάμεων σε μέτρα τάξης και ασφάλειας κ.ά. Ακόμα αναφέρθηκε και σε φαινόμενα «αυταρχικής συμπεριφοράς προϊστάμενων Υπηρεσιών σε βάρος υφιστάμενων».

Τίποτα νέο δεν έδωσε στους συνέδρους η ομιλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Μ. Χρυσοχοΐδη, ενώ με το σύνηθες - για ανάλογα συνέδρια - προεκλογικό ύφος απηύθυναν χαιρετισμό οι εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που παραβρέθηκαν.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ