Τρίτη 15 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κατάπτυστη ρατσιστική παρέμβαση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης

Ανακοίνωση καταδίκης της από το Τομεακό Συμβούλιο Βόρειου Τομέα της ΚΝΕ

Με μία απαράδεκτη, ρατσιστική και άκρως επικίνδυνη επιστολή προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης επιχειρεί να καλλιεργήσει ξενοφοβικά - φασιστικά αντανακλαστικά, στρέφοντας τη νεολαία της πόλης ενάντια στους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Με αφορμή τη συζήτηση περί μεταφοράς προσφύγων σε πτέρυγα του Νοσοκομείου «Αμαλία Φλέμινγκ», που δεν χρησιμοποιείται, και καταφεύγοντας σε ένα ακροδεξιό - ξενοφοβικό παραλήρημα, η ΟΝΝΕΔ Πεντέλης ισχυρίστηκε στην επιστολή της πως η ύπαρξη μεταναστών στην πόλη «θα προσελκύσει εγκληματίες που θα απειλούν τους ίδιους τους μετανάστες και εμάς στη συνέχεια», πως η πόλη «θα χρειαστεί την παράλληλη ύπαρξη μιας μονάδας του ΚΕΕΛΠΟ για την πρόληψη πανδημιών» και άλλα τέτοια φαιδρά.

Μετά το σάλο που προκλήθηκε, η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης παραιτήθηκε και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ανακοίνωσε ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσουν οι προβλεπόμενες πειθαρχικές διαδικασίες, δηλώνοντας ότι «είμαστε δίπλα στην κυβέρνηση στη διαχείριση τόσο του Προσφυγικού όσο και του Μεταναστευτικού».

Με αφορμή την κατάπτυστη ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, το Τομεακό Συμβούλιο Βόρειου Τομέα Αττικής της ΚΝΕ σημειώνει μεταξύ άλλων:

«Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε προειδοποιήσει ότι η απαράδεκτη Συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας για το Προσφυγικό, την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ακροδεξιούς Ορμπαν και Σαλβίνι και στηρίζει πιστά η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ, μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα απέραντο στρατόπεδο ψυχών, γεμάτο "Μόριες", καταδικάζοντας τους πρόσφυγες σε άθλιες συνθήκες διαβίωσης.

Η εγκατάσταση μεταναστών και προσφύγων, ανήλικων στην πλειοψηφία τους, στην πτέρυγα "Μπόμπολα" του Νοσοκομείου "Α. Φλέμινγκ" στα Μελίσσια, αποτελεί απόφαση διαιώνισης της ίδιας απαράδεκτης κατάστασης που επικρατεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, με την κατασκευή και λειτουργία hot spots, τη μονιμοποίηση του εγκλωβισμού προσφύγων και μεταναστών, την καταστρατήγηση στοιχειωδών δικαιωμάτων των προσφύγων, όπως η οικογενειακή επανένωση κ.ά. Μπορούν να αξιοποιηθούν άλλοι χώροι, καταλληλότεροι, για τη διαμονή τους.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό τους, μπλοκάροντας κάθε προσπάθεια καλλιέργειας ρατσιστικών και ξενοφοβικών αντιδράσεων.

Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας στα παιδιά που μαζί με τις οικογένειές τους ξεριζώθηκαν από τις χώρες και τα σπίτια τους λόγω του ιμπεριαλιστικού πολέμου και αναζητούν μια καλύτερη ζωή. Δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους πρόσφυγες και τα παιδιά τους. Εχουμε κοινές αγωνίες, πολλά κοινά προβλήματα.

Εχουμε τον ίδιο αντίπαλο! Κυβερνήσεις, ΕΕ και ΝΑΤΟ ευθύνονται για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη χώρα μας με τους πρόσφυγες και τις άθλιες συνθήκες παραμονής και διαμονής τους. Είναι οι ίδιοι που ευθύνονται για τη φτώχεια, την ανεργία και την ανασφάλεια που βιώνουμε σήμερα εμείς και οι οικογένειές μας. Είναι οι ίδιοι με αυτούς που ευθύνονται για τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν σήμερα συνολικά στα σχολεία και στην Εκπαίδευση.

Καλούμε τους νέους και τις νέες της περιοχής μας να σταθούν απέναντι στις φασιστικές κραυγές, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στους μετανάστες και στους πρόσφυγες».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ