Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΥΡ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ
«Αλλαγές» για σταθερές κυβερνήσεις για νέα αντιλαϊκά μέτρα

Την πρεμούρα του να «τρέξει» αναδιαρθρώσεις για το κεφάλαιο ανέπτυξε ο Κυρ. Μητσοτάκης μιλώντας αργά το βράδυ της Δευτέρας στον «ΑΝΤ1», τις οποίες αναδιαρθρώσεις μάλιστα παρουσίασε ως απαίτηση του λαού. «Σήμερα η ελληνική κοινωνία είναι πιο ώριμη, πιο έτοιμη (...) να δεχτεί, να υποστηρίξει αλλαγές που πρέπει να κάνουμε», είπε, ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε τα αντιδραστικά επιχειρήματα περί της «φυσικής» ταξικής ανισότητας και τα περί τάχα «ίσων ευκαιριών» στο εκμεταλλευτικό σύστημα, λέγοντας: «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι. Είμαστε όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο. Και η δική μου δουλειά είναι να εξασφαλίσω την ισότητα των ευκαιριών». Δεν έλειψαν δε οι αντικομμουνιστικές «πινελιές»: «Σε μία κοινωνία η οποία έχει κοινωνικές ανισότητες, όλοι όσοι φαντασιώθηκαν κοινωνίες απόλυτης ισότητας κατέληξαν τελικά να προωθούν τα πιο σκληρά απολυταρχικά καθεστώτα».

Καθώς όλα αυτά απαιτούν σταθερές αστικές κυβερνήσεις, επέμεινε για αλλαγή του εκλογικού νόμου προς διασφάλιση διευρυμένων πλειοψηφιών. Επανέφερε δε τον εκβιασμό ότι «αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους που απαιτούνται, τότε οι επόμενες εκλογές, επειδή δεν εκτιμώ ότι με την απλή αναλογική θα σχηματιστεί κυβέρνηση, θα είναι διπλές εκλογές».

Μίλησε και για την ψήφο των Ελλήνων που ζουν στο εξωτερικό, κάνοντας λόγο για «διευκόλυνσή» τους στο να ψηφίσουν. Πρόσθεσε ότι η ΝΔ είναι διατεθειμένη να κάνει «υποχωρήσεις»: «Εγώ ήθελα και την επιστολική ψήφο. Καταλαβαίνω ότι υπάρχουν αντιδράσεις για αυτό, είμαι διατεθειμένος να κάνω υποχώρηση και η διαδικασία να γίνεται μόνο στα προξενεία».

Αλλωστε, και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας, στην εβδομαδιαία ενημέρωση των δημοσιογράφων, δίνοντας το πρόγραμμα της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα είπε ότι σήμερα το μεσημέρι ξεκινά στο υπουργείο Εσωτερικών ο σχετικός διάλογος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των κομμάτων, «για την κατάρτιση νομοσχεδίου κοινής αποδοχής με το οποίο θα δίνεται στους εκτός επικρατείας Ελληνες εκλογείς η δυνατότητα να ψηφίζουν από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους».

Επαναλαμβάνοντας τον σχεδιασμό για επιτάχυνση του αντιλαϊκού έργου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ενημέρωσε ότι τις επόμενες βδομάδες έρχεται προς ψήφιση στη Βουλή ο προϋπολογισμός, ενώ μέχρι τα τέλη Νοέμβρη θα έχει ψηφιστεί και το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με τις ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις που έχει τάξει η κυβέρνηση, «αλλά και μια συνολική παρέμβαση στο πλαίσιο της φορολογίας, με σημαντική απλοποίηση των κωδίκων και με περισσότερα επενδυτικά κίνητρα για όσους θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα». Ανέφερε ακόμα ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έρθουν για ψήφιση στη Βουλή το νέο χτύπημα στο Ασφαλιστικό και ο νόμος για το χωρισμό της ΔΕΠΑ και την ιδιωτικοποίησή της, ενώ θα προχωρήσουν η ολοκλήρωση της συνταγματικής αναθεώρησης και η ενεργοποίηση του σχεδίου «Ηρακλής» για τη «μείωση των κόκκινων δανείων», που σηματοδοτεί σφίξιμο στη θηλιά των εκβιασμών και πλειστηριασμών στα λαϊκά σπίτια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ