Τετάρτη 16 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΩΝ ΕΛΠΕ
«Αγωνιζόμαστε για ζωή χωρίς ρύπανση και δυσοσμία»

Την Κυριακή 20 Οκτώβρη, στις 11 π.μ., στο Κορδελιό

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση ενάντια στην έντονη δυσοσμία και ρύπανση από τους βιομηχανικούς ρύπους των ΕΛΠΕ, στις 20 Οκτώβρη στις 11 π.μ., στο παλιό δημαρχείο Κορδελιού εξέδωσαν ταξικά εργατικά σωματεία και μαζικοί φορείς (σύλλογοι γονέων, σύλλογοι γυναικών και φοιτητικοί σύλλογοι).

Η κινητοποίηση στους δρόμους του Κορδελιού, που θα καταλήξει σε παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου των ΕΛΠΕ, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που οργανώθηκε με πρωτοβουλία της ομάδας πολιτών «Η αναπνοή είναι δικαίωμα».

Αιτήματα των σωματείων είναι η άμεση λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την προστασία της υγείας και της ζωής των κατοίκων της περιοχής και των ίδιων των εργαζομένων στην επιχείρηση. Απαιτούν τη διακοπή λειτουργίας των εγκαταστάσεων μέχρι να ολοκληρωθούν τα αναγκαία μέτρα, με ευθύνη του κόστους της διακοπής στην επιχείρηση και οριστική μετεγκατάσταση των ΕΛΠΕ και άλλων τέτοιων βιομηχανιών εκτός αστικού ιστού, με ευθύνη του κράτους και με έξοδα των ίδιων των βιομηχανιών, την πραγματοποίηση όλων των απαραίτητων εξετάσεων στους κατοίκους και μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του υποστελεχωμένου Κέντρου Υγείας του Εύοσμου, την κατάρτιση ολοκληρωμένης εκτίμησης επικινδυνότητας και διαμόρφωση σχεδίων έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση βιομηχανικού ατυχήματος κ.ά.

Τέλος, τα σωματεία και οι φορείς εναντιώνονται στις χορηγίες των ΕΛΠΕ που, όπως τονίζουν, «δίνονται για να εξαγοράσουν την ανοχή μας για την κατάσταση που ζούμε».

«Ευθύνη για την απαράδεκτη κατάσταση», αναφέρει η ανακοίνωση, «έχει τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες, η ΕΕ, που με την πολιτική τους όλα τα προηγούμενα χρόνια επέτρεψαν στα ΕΛΠΕ και στις άλλες βιομηχανίες να λειτουργούν ανεξέλεγκτα με κριτήριο το κέρδος τους σε βάρος της υγείας μας και της προστασίας του περιβάλλοντος». Επίσης, ευθύνες επιρρίπτουν στις πρώην και νυν διοικήσεις της Περιφέρειας και του δήμου, οι οποίες «με τη σιωπή και τις καθυστερήσεις, ανέχτηκαν την υποβάθμιση της ζωής μας, την υποστελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ