Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΙΝΕΖΟΣ ΥΠΕΞ
Σειρά επαφών στη Γαλλία

ΠΑΡΙΣΙ.--

Στη Γαλλία βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα ο Κινέζος ΥΠΕΞ Γουάνγκ Γι, όπου συνάντησε και τον Πρόεδρο Μακρόν, ενόψει της επίσημης επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει ο δεύτερος στην Κίνα τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Σινχουά», ο Γουάνγκ σημείωσε ότι το Πεκίνο περιμένει την επίσκεψη Μακρόν για να δοθεί νέα ώθηση στη σημαντική στρατηγικού χαρακτήρα επικοινωνία μεταξύ των δύο πλευρών, που συν τοις άλλοις αποτελούν μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. «Φωτογραφίζοντας» εμμέσως πλην σαφώς βασικές επιλογές των ΗΠΑ, ο Γουάνγκ έκρινε σκόπιμο να αναφέρει ότι στη σημερινή συγκυρία κυριαρχούν διεθνώς «η μονομέρεια και ο προστατευτισμός» και γι' αυτό είναι απαραίτητο Κίνα και Γαλλία να συνεργαστούν για τη «διατήρηση της πολυμέρειας» αλλά και «βασικών κανόνων στις διεθνείς σχέσεις», υποστηρίζοντας ότι Παρίσι και Πεκίνο καλούνται να αναλάβουν ευθύνες με διεθνείς προεκτάσεις.

Από τη μεριά του, ο Μακρόν εξέφρασε την προσδοκία ότι η επίσκεψή του στην Κίνα θα συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη της στρατηγικής σχέσης των δύο χωρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ