Πέμπτη 24 Οχτώβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Ερευνούν την αιτία θανάτου 39 ανθρώπων σε νταλίκα

ΛΟΝΔΙΝΟ.--

Εντατικές έρευνες για την εξακρίβωση της αιτίας θανάτου 39 ανθρώπων, οι σοροί των οποίων εντοπίστηκαν χτες από πλήρωμα ασθενοφόρου μέσα σε νταλίκα στο βιομηχανικό πάρκο Γκρέις σε απόσταση 32 χλμ. ανατολικά του Λονδίνου, διενεργεί η βρετανική αστυνομία.

Εκπρόσωπος της βρετανικής αστυνομίας δήλωσε ότι το φορτηγό ταξίδεψε από το Ζεεμπρούγκε στο Βέλγιο στο λιμάνι του Πάρφλιτ στην ανατολική Αγγλία. Κατόπιν, παρέμεινε στην περιοχή Τούροκ γύρω στις 12.30 π.μ. (τοπική ώρα) για περίπου 35 λεπτά προτού αναχωρήσει. Επίσης, Βρετανοί αστυνομικοί τόνισαν πως ο 25χρονος οδηγός της νταλίκας είναι από τη Β. Ιρλανδία και κρατείται για ανάκριση. Δεν ανακοινώθηκαν στοιχεία σε σχέση με την ταυτότητα των θυμάτων παρά μόνο ότι οι 38 ήταν ενήλικες και ένας έφηβος ενώ εικάζεται ότι ήταν μετανάστες - θύματα δουλεμπόρων. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι η νταλίκα ανήκε σε μία γυναίκα από την Ιρλανδία, που την είχε αγοράσει από τη Βουλγαρία το 2017. Στη συνέχεια το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε πως το φορτηγό ήταν καταχωρημένο στην πόλη Βάρνα. Ο Βούλγαρος πρωθυπουργός, Μπόικο Μπορίσοφ, διαβεβαίωσε ότι από το 2017 η επίμαχη νταλίκα, που κατέληξε φέρετρο για 39 ανθρώπους, δεν ξαναπάτησε σε βουλγαρικό έδαφος.

Από την πλευρά του, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ, δήλωσε πως οι αρχές της χώρας του θα φέρουν σε πέρας «κάθε έρευνα που είναι απαραίτητη», αν διαπιστωθεί πως το φορτηγό είχε περάσει από την Ιρλανδία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ