Τετάρτη 13 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΡΑΚ
Συνεχίζονται οι απεργίες και οι διαδηλώσεις

ΒΑΓΔΑΤΗ.--

Κλειστά παρέμειναν και χτες, εξαιτίας της γενικής απεργίας των εκπαιδευτικών, τα περισσότερα σχολεία και πανεπιστήμια στο νότιο Ιράκ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μεγάλη αιματοχυσία που προκαλεί η δράση των δυνάμεων ασφαλείας σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων αντικυβερνητικών διαδηλωτών, με αποτέλεσμα από τις αρχές Οκτώβρη να έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 320 διαδηλωτές και να έχουν τραυματιστεί χιλιάδες.

Στη Βαγδάτη φοιτητές και μαθητές συμμετείχαν με άλλους διαδηλωτές και χτες σε ποικίλες κινητοποιήσεις, στη Χίλα τα σχολεία δεν άνοιξαν διότι οι καθηγητές δεν πήγαν, ενώ οι δημόσιες υπηρεσίες έχουν περιορίσει το ωράριο λειτουργίας τους. Κλειστά παρέμειναν επίσης στη Νασιρίγια, όπου δύο διαδηλωτές σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, και την Ντιουανίγια, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των διαδηλώσεων.

Οι κινητοποιήσεις στο Ιράκ έχουν ξεκινήσει από τις αρχές Οκτώβρη με ευρεία γκάμα αιτημάτων, που επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην πάταξη της διαφθοράς της αστικής τάξης και της αστικής κυβέρνησης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ