Τετάρτη 20 Νοέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΩΡΓΙΑ
Αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στην Τιφλίδα

ΤΙΦΛΙΔΑ.--

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ - που ενδιαφέρονται για την ύπαρξη μιας αντιρωσικής αντιπολίτευσης - εξέφρασαν προχτές τη «στήριξή τους» στους χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές που διαμαρτύρονται από την προηγούμενη βδομάδα στη Γεωργία, επειδή απορρίφθηκε η εκλογική μεταρρύθμιση για την οποία είχε δεσμευτεί η κυβέρνηση.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι πρεσβείες των ΗΠΑ και της ΕΕ στη Γεωργία αναφέρουν ότι «αναγνωρίζουν τη βαθιά απογοήτευση που νιώθει μεγάλο μέρος της γεωργιανής κοινωνίας, μετά την αποτυχία του Κοινοβουλίου να υιοθετήσει τις συνταγματικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται για τη διεξαγωγή εκλογών το 2020 με αναλογικό σύστημα».

Την Κυριακή, χιλιάδες διαδηλωτές συμμετείχαν σε συγκέντρωση που οργάνωσε η αντιπολίτευση στην Τιφλίδα με αίτημα την υιοθέτηση αναλογικού συστήματος για τις επόμενες βουλευτικές εκλογές, που είναι προγραμματισμένες για τον Οκτώβρη του 2020.

Στο μεταξύ, το αποτέλεσμα των εκλογών στη Λευκορωσία, την περασμένη Κυριακή, αμφισβητείται από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και άλλους διεθνείς οργανισμούς, καθώς δεν εξελέγη στο Κοινοβούλιο κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ