Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΑΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

1927 Ανακοινώνεται στη Βουλή ότι ο αριθμός των ανέργων στην Αθήνα φθάνει τις 25.000.

1928 Ψηφίζεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που επαναφέρει τον αντιδραστικό θεσμό της Γερουσίας.

1967 Κατακόρυφη άνοδος της θερμοκρασίας στα παγωμένα νερά της Ανταρκτικής προκαλεί έκρηξη ηφαιστείου στη «Νήσο της Απογοήτευσης». Το φαινόμενο είχε παρατηρηθεί τελευταία φορά το 1944.

1976 Για πρώτη φορά στα μεταπολεμικά χρονικά της Ιαπωνίας, το κυβερνών κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών χάνει την απόλυτη πλειοψηφία. Ρόλο καταλύτη στο εκλογικό αποτέλεσμα έπαιξε το σκάνδαλο «Λόκχιντ», που συγκλονίζει τη χώρα.

1980 Ηττάται στις βουλευτικές εκλογές της Δυτικής Γερμανίας, ο υποψήφιος της Ενωσης Χριστιανοδημοκρατών - Χριστιανοκοινωνιστών και πρωθυπουργός της Βαυαρίας Χανς Γιόζεφ Στράους. Νικητής αναδεικνύεται και πάλι ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών - Ελευθέρων Δημοκρατών. Οι τελευταίοι αυξάνουν τη δύναμή τους κατά 10,6%.

1986 Επανεκλέγεται πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Ζακ Ντελόρ. Στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΟΚ στο Λονδίνο, ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ θέτει αιφνιδίως θέμα σχέσεων της Κοινότητας με την Τουρκία. Μετά τη σχετική συζήτηση, ωστόσο, και με παρέμβαση της Βρετανής πρωθυπουργού Μάργκαρετ Θάτσερ, το αίτημα ένταξης της Τουρκίας απορρίπτεται με κατηγορηματικό τρόπο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ