Τετάρτη 5 Δεκέμβρη 2001
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΒΡΕΤΑΝΩΝ «ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΩΝ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ»
Συνεχίζονται τα δημοσιεύματα στο βρετανικό Τύπο

Η βρετανική εφημερίδα «Ντέιλι Μέιλ» μετά από συνεχή καθημερινή καμπάνια την τελευταία βδομάδα για την αποφυλάκιση των 12 Βρετανών παρατηρητών αεροσκαφών, οι οποίοι κρατούνται σε φυλακές στην Ελλάδα, συγκέντρωσε 10.000 κουπόνια με ονόματα και τις υπογραφές αναγνωστών της που υποστηρίζουν τη θέση της εφημερίδας στο θέμα αυτό.

Εκπρόσωποι της «Ντέιλι Μέιλ» παρέδωσαν τα 10.000 αυτά κουπόνια μέσα σε τέσσερις σάκους σε υπάλληλο της ελληνικής πρεσβείας στο Λονδίνο, ενώ ζήτησαν αρχικά να παραδώσουν τους σάκους στον Ελληνα πρεσβευτή, Αλέξανδρο Σάνδη. Ο τελευταίος δεν τους δέχτηκε και ένας από τους βασικούς λόγους ήταν, όπως εξήγησε στους εκπροσώπους της «Ντέιλι Μέιλ» ο ακόλουθος Τύπου, Νίκος Παπαδάκης, ότι ο διευθυντής της βρετανικής εφημερίδας αγνόησε και δε δημοσίευσε επιστολή του, στην οποία ο Α. Σάνδης εξηγούσε τις ελληνικές θέσεις στο θέμα της κράτησης των Βρετανών παρατηρητών αεροσκαφών.

Η έγκυρη βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», σχολιάζοντας το θέμα της κράτησης των δώδεκα Βρετανών παρατηρητών αεροσκαφών, επισημαίνει ότι με τον νέο αντιτρομοκρατικό νόμο που ψηφίζεται στην Αγγλία, ένας ξένος μπορεί να συλλαμβάνεται με την απλή υποψία ότι είναι παρατηρητής αεροσκαφών. «Είναι περίεργο, τονίζει το σχόλιο της εφημερίδας, ότι αυτοί που ζητούν τον εκσυγχρονισμό της ελληνικής νομοθεσίας, ζητούν επίσης αλλαγές στους αγγλικούς νόμους, ώστε να γίνουν πιο δρακόντειοι και να επιτρέπουν λίγα δικαιώματα στους ξένους. Οταν ο νέος αντιτρομοκρατικός νόμος επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο, ένας ξένος μπορεί να συλλαμβάνεται με την απλή υποψία ότι είναι παρατηρητής αεροσκαφών. Δε θα χρειάζεται η έγκριση του δικαστηρίου, ούτε η παρουσίαση αποδείξεων. Οταν όμως θα γίνουν οι πρώτες συλλήψεις με βάση αυτό το νόμο να περιμένουμε την Εκκλησία και τους βουλευτές να σπεύδουν για την υπεράσπισή τους. Η "Ντέιλι Μέιλ" θα συνεχίσει να είναι πολύ απασχολημένη με τέτοιες εκστρατείες».

Στο ίδιο σχόλιο υπενθυμίζεται ότι η «Ντέιλι Μέιλ» είναι η εφημερίδα, η οποία πριν μερικά χρόνια με παρόμοια εκστρατεία ζητούσε τη φυλάκιση Ιρλανδών, τους οποίους χαρακτήρισε τρομοκράτες του ΙΡΑ και υπεύθυνους σε βομβιστικές ενέργειες σε Μπέρμιγχαμ και Γκίλντφορντ. Οι Ιρλανδοί αυτοί καταδικάστηκαν σε πολλά χρόνια φυλάκισης, αλλά μετά από εφέσεις που έκαναν απέδειξαν την αθωότητά τους και αποφυλακίστηκαν.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Λιμάνια «ανοιχτά» για ρωσικά πολεμικά πλοία (2015-03-01 00:00:00.0)
Η «αποκάλυψη» της «Ντέιλι Μίρορ» (2003-11-21 00:00:00.0)
Τελικές προετοιμασίες για την «καταιγίδα» (2003-03-07 00:00:00.0)
ΣΚΕΨΕΙΣ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ-ΑΠΟΨΕΙΣ (2002-06-16 00:00:00.0)
1924: Ενα ανύπαρκτο γράμμα της Κομιντέρν προκαλεί «σάλο» στη Βρετανία (2002-06-08 00:00:00.0)
Παγκόσμια ανακριτική «μηχανή» (2001-09-19 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ