Τρίτη 3 Δεκέμβρη 2019
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΙΤΑΛΗΣ
Συνεχίζουμε για να μπουν δεκάδες σωματεία αυτοαπασχολούμενων στον αγώνα!

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των αυτοαπασχολούμενων, όπως και την κοροϊδία ότι θα έχουν τάχα την ελευθερία να επιλέξουν κλάση ασφάλισης, κατήγγειλε ο Δημήτρης Βιτάλης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής (ΟΒΣΑ) στον χαιρετισμό του στο συλλαλητήριο στα Προπύλαια.

«Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Βρούτσης; Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός έχει αυξημένα φορολογικά έσοδα σε σχέση με πέρσι. Οι κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία και επαγγελματικούς χώρους συναδέλφων πέφτουν βροχή. Οι μειώσεις φόρων εξανεμίζονται από το σύνολο των αντιλαϊκών νόμων που παραμένουν σε ισχύ. Το τέλος επιτηδεύματος, ο ΕΝΦΙΑ, τα αντικειμενικά κριτήρια, τα υπέρογκα δημοτικά τέλη, το πανάκριβο ρεύμα, οι άδικοι, έμμεσοι φόροι, οι ρυθμίσεις, εξανεμίζουν το εισόδημα των οικογενειών μας.

Για ποια "ελευθερία επιλογής" μιλάνε; Σήμερα το 85% πληρώνει εξ ανάγκης τη χαμηλότερη εισφορά. Τα στοιχεία στον ΕΦΚΑ δείχνουν ότι μόνο 6 στους 10 μπορούν και πληρώνουν. Ξέρουν πολύ καλά ότι η πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων λόγω οικονομικής δυσχέρειας θα ενταχθεί στη χαμηλότερη κλάση.

Δηλαδή, η πλειοψηφία των συναδέλφων που αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα θα υποχρεωθεί με "ελεύθερη επιλογή" σε συντάξεις - φιλοδωρήματα, ανίκανες να τους θρέψουν σαν απόμαχους της δουλειάς. Αλλά και σε πλημμελή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με ό,τι κινδύνους προκύπτουν για την υγεία. Θα αναγκαστούν να στραφούν προς τα κοράκια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών που θα αποτελούν τη μοναδική επιλογή.

Αυτή η κίνηση δείχνει ότι οι κυβερνήσεις έχουν συνέχεια. ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησαν με ενιαίες κατευθύνσεις, που στόχο είχαν τη διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της Ασφάλισης και την ιδιωτικοποίησή της.

Και οι δύο για να περάσουν τις αντιδραστικές αλλαγές αξιοποίησαν το επιχείρημα της "διάσωσης των Ταμείων", κρύβοντας τις ληστρικές επιδρομές που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις.

Εμείς ξεκαθαρίζουμε:

Η Ασφάλιση και η Υγεία είναι ανέφικτο για τη μεγάλη πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων να υλοποιηθούν ατομικά.

Παλεύουμε για την κατοχύρωση και τη διεύρυνση του κοινωνικού χαρακτήρα του ασφαλιστικού συστήματος και της δημόσιας Υγείας.

Τα λαϊκά στρώματα φέρουν το κύριο βάρος της φορολογίας και είναι αυτά που δημιουργούν το σημερινό και τον αυριανό κοινωνικό πλούτο. Τα έχουμε πληρώσει από χίλιες μπάντες διπλά και τριπλά! Γι' αυτό ο κρατικός προϋπολογισμός "χρωστά" στο ασφαλιστικό σύστημα.

Γι' αυτό λέμε στην κυβέρνηση: Ούτε σκέψη για αύξηση εισφορών. Ταυτόχρονα απαιτούμε αυξήσεις και αξιοπρεπείς συντάξεις.

Γι' αυτό η δημόσια Υγεία πρέπει να είναι ταυτόχρονα και άρτια και δωρεάν, και να επιβαρύνει το κράτος».

Και κατέληξε: «Συνεχίζουμε για να δυναμώσει η πάλη. Δίνουμε τη μάχη δεκάδες σωματεία αυτοαπασχολούμενων να μπουν στον αγώνα. Να μας βρουν μπροστά τους!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ